Home Featured Κύπριος σεφ βραβεύθηκε σε διαγωνισμό παρασκευής Christmas Cake στις Βρετανικές Βάσεις

Κύπριος σεφ βραβεύθηκε σε διαγωνισμό παρασκευής Christmas Cake στις Βρετανικές Βάσεις

0
Κύπριος σεφ βραβεύθηκε σε διαγωνισμό παρασκευής Christmas Cake στις Βρετανικές Βάσεις

Ο Κύπριος σεφ Πανίκος Παναγιώτου βραβεύθηκε ως «ο καλύτερος» σε  διαγωνισμό παρασκευής καλύτερου Χριστουγεννιάτικου κέικ, που διοργανώθηκε στις Βρετανικές Βάσεις.

Σε ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «στον εορταστικό διαγωνισμό συμμετείχαν στρατιωτικοί και πολίτες επαγγελματίες σεφ, για να δουν ποιος θα μπορούσε να φτιάξει το καλύτερο χριστουγεννιάτικο κέικ. Συνολικά στον παραδοσιακό διαγωνισμό, συμμετείχαν 18 σεφ, φτιάχνοντας κέικ με όμορφα και έντονα χρώματα τα οποία κρίθηκαν από Επιτροπή βάση της πρωτοτυπίας, δημιουργικότητας, φινέτσας και δεξιοτεχνίας».

Νικητής του διαγωνισμού «ανακηρύχθηκε ο σεφ Πανίκος Παναγιώτου, Διευθυντής του εστιατορίου Junior Ranks Mess στο Alexander Barracks στη Δεκέλεια, ο οποίος πήρε το πρώτο βραβείο για τη δημιουργία του που ήταν γεμάτη από χριστουγεννιάτικο πνεύμα και είχε όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται ένα κέικ για να βραβευθεί».

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι «χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξεις ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ. Εργάστηκα για πάνω από μια εβδομάδα για το κέικ καθώς υπήρχαν πολλές πολύ μικρές περίπλοκες λεπτομέρειες που ήθελα να συμπεριλάβω».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όλα τα χριστουγεννιάτικα κέικ που κατασκευάστηκαν έχουν δημοπρατηθεί και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Πηγή:ΚΥΠΕ