Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κυρώσεις σε εισαγωγές ρωσικών αγροτικών προϊόντων ζητά η Πολωνία από την ΕΕ

Κυρώσεις σε εισαγωγές ρωσικών αγροτικών προϊόντων ζητά η Πολωνία από την ΕΕ

0
Κυρώσεις σε εισαγωγές ρωσικών αγροτικών προϊόντων ζητά η Πολωνία από την ΕΕ

Η Πολωνία θα απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικών αγροτικών προϊόντων, μεταδίδει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑΡ, που επικαλείται δηλώσεις του Πολωνού πρέσβη στην ΕΕ, Andrzej Sados.

“Η Ευρώπη δεν απειλείται από τις διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αγροτικών προϊόντων τώρα. Αντίθετα, έχουμε πρόβλημα πλεονασμάτων. Λύνουμε ένα πρόβλημα αυξημένων εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία”, είπε ο Sados, σύμφωνα με το ΡΑΡ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα αυτή τη βδομάδα έθεσε περιορισμούς μέχρι τις 5 Ιουνίου σε εισαγωγές ουκρανικού σιταριού, καλαμποκιού, ελαιοκράμβης και ηλιόσπορου, για να μειώσει την επιπλέον προσφορά αυτών των αγαθών σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία.

Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρσι, η ΕΕ έχει υιοθετήσει 10 πακέτα κυρώσεων ενάντια σε πρόσωπα και επιχειρήσεις από τη Ρωσία. Η Πολωνία τον Απρίλιο πρότεινε ένα νέο πακέτο τιμωρητικών μέτρων ενάντια στη Μόσχα, που περιλαμβάνει απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου μέσω αγωγών και εισαγωγή διαμαντιών.

Πηγή:ΚΥΠΕ