X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΚυβερνοεπίθεση κατά ΕΚ από ομάδα υπέρ του Κρεμλίνου μετά το ψήφισμα που...

Κυβερνοεπίθεση κατά ΕΚ από ομάδα υπέρ του Κρεμλίνου μετά το ψήφισμα που χαρακτηρίζει τη Ρωσία χορηγό της τρομοκρατίας

Στόχος «προχωρημένης κυβερνοεπίθεσης» έγινε το απόγευμα της Τετάρτης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε μέσω Twitter η Πρόεδρος του σώματος, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Την ευθύνη έχει αναλάβει ομάδα που υποστηρίζει το Κρεμλίνο», ανέφερε στην ανάρτησή της η κ. Μέτσολα, προσθέτοντας πως οι ειδικοί για τις υπηρεσίας πληροφορικής και ασφάλειας του Κοινοβουλίου αντιμετωπίζουν την επίθεση και προστατεύουν τα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Όπως επεσήμανε η κ. Μέτσολα, η επίθεση ήρθε «μετά που κηρύξαμε τη Ρωσία ως κράτος – χορηγό της τρομοκρατίας».

«Η απάντησή μου: #SlavaUkraini» κατέληξε η ανάρτηση, παραπέμποντας στο σύνθημα «δόξα στην Ουκρανία».

Σε ανάρτησή του ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας του Κοινοβουλίου, Jaume Duch, εξήγησε πως επρόκειτο για επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης υπηρεσιών (DDOS attack).

Νωρίτερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνέρχεται στο Στρασβούργο είχε εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζει τη Ρωσία «κράτος – χορηγό της τρομοκρατίας», καθώς όπως τονίζεται, η χώρα διαπράττει εγκλήματα πολέμου και χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 494 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 44 αποχές.

Στο ψήφισμα το Κοινοβούλιο ζητά την ενίσχυση της διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας, το κλείσιμο και την απαγόρευση της λειτουργίας στην ΕΕ ιδρυμάτων «με δεσμούς με το ρωσικό κράτος που διαδίδουν προπαγάνδα», καθώς και την ολοκλήρωση ένατου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας.

Το Κοινοβούλιο ζητά επίσης από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να θεσπίσουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε η ΕΕ να μπορεί να χαρακτηρίσει επίσημα κράτη ως χορηγούς της τρομοκρατίας.

Παράλληλα το Κοινοβούλιο καλεί το Συμβούλιο να συμπεριλάβει τη ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner Group, το 141ο Ειδικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα (γνωστό και ως «Kadyrovites»), καθώς και άλλες ένοπλες ομάδες, πολιτοφυλακές και ένοπλες δυνάμεις υπό ρωσικό έλεγχο που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία, στον κατάλογο των οργανώσεων που η ΕΕ θεωρεί τρομοκρατικές.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share