X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΛειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Τριμίκλινη στις 14 Ιανουαρίου 2023

Λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στη Τριμίκλινη στις 14 Ιανουαρίου 2023

Kινητή μονάδα εμβολιασμών στα Γραφεία Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών στην Τριμίκλινη, για τη χορήγηση μόνο ενισχυτικής δόσης εμβολίου (Pfizer) θα λειτουργήσει το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου του 2023, μεταξύ των ωρών 09:00 – 12:00, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνει ότι η λειτουργία της μονάδας εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19 και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού, που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Στην ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι δικαιούχοι είναι άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε (5) μηνών από τη λήψη της τελευταίας δόσης εμβολίου.

Όπως σημειώνει ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση εμβολίου συστήνεται μετά την παρέλευση 3 μηνών από το 1ο θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19, ενώ για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, απαραίτητο το Έντυπο γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων υπογραμμένο και από τους δύο γονείς, όπου αυτό εφαρμόζεται, σε Ελληνικά ή Αγγλικά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share