X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣMakeover για τα Γιγαντιαία Γράμματα Hollywood στην Καλιφόρνια για τα εκατοστά γενέθλια...

Makeover για τα Γιγαντιαία Γράμματα Hollywood στην Καλιφόρνια για τα εκατοστά γενέθλια τοποθέτησης της διάσημης πινακίδας

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από την τοποθέτηση της περιβόητης πινακίδας Hollywood, σήμα κατατεθέν για την βιομηχανία κινηματογράφου στο Λος Άντζελες και τα γράμματα θα περάσουν από makeover στο πλαίσιο των εορτασμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, τα γιγάντια γράμματα στο λόφο καθαρίζονται και βάφονται ξανά, μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τις επόμενες οκτώ εβδομάδες. Για να φρεσκαριστούν τα γράμματα ύψους 45 ποδών θα απαιτηθούν περίπου 250 γαλόνια χρώματα και αστάρι, και η διαδικασία θα μεταδίδεται μέσω της web κάμερας στο σημείο.

Η τελευταία φορά που ξαναβάφτηκε η πινακίδα ήταν πριν από μια δεκαετία, εγκαίρως για τα 90α γενέθλιά της. Η Sherwin-Williams, μια αμερικανική εταιρεία χρωμάτων με έδρα το Οχάιο, συνεργάζεται και πάλι με το Hollywood Sign Trust για να ξαναβάψει την πινακίδα σε ένα ειδικό φινίρισμα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Η εταιρεία χρωμάτων επέλεξε «έξτρα λευκή» βαφή για τη δουλειά, την οποία αποκαλεί «λίφτινγκ προσώπου» του Χόλιγουντ.

Η πινακίδα στην κορυφογραμμή τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1923 και έγραφε αρχικά «Hollywoodland», μια αναφορά όχι στην κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά στην πραγματική κινητήρια δύναμη της οικονομίας της νότιας Καλιφόρνιας δηλαδή την ανάπτυξη ακινήτων υψηλής ποιότητας.

Η πινακίδα του Χόλιγουντ, που σχεδιάστηκε για να διαρκέσει μόλις 18 μήνες, στέκει εκεί σχεδόν έναν αιώνα, αν και έπρεπε να κατεδαφιστεί και να ξαναχτιστεί πλήρως το 1978, αφού τα αρχικά γράμματα κατέρρευσαν. Η πινακίδα υψώθηκε τότε και πάλι και έγραφε «Χόλιγουντ», το 1949.  Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, υπήρξε τόπος εμπρησμού και τουλάχιστον ενός τραγικού θανάτου.

«Η πινακίδα είναι το καμάρι του Λος Άντζελες και είμαστε ενθουσιασμένοι για τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που θα δουν αυτό το makeover για μια πολύ ιδιαίτερη 100η επέτειο», δήλωσε ο Jeff Zarrinnam, πρόεδρος του Hollywood Sign Trust.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share