X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜε κέρδη οι αγορές την Πέμπτη καθώς μειώθηκαν οι ανησυχιες για τις...

Με κέρδη οι αγορές την Πέμπτη καθώς μειώθηκαν οι ανησυχιες για τις τράπεζες

Ανοδικά κινήθηκαν οι πλείστες χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη, καθώς μειώθηκαν οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα, ενώ οι χρηματιστές επικεντρώθηκαν στα σχέδια των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, στον απόηχο της πρόσφατης αναταραχής.

Οι επενδυτές έχουν δεχθεί τις διαβεβαιώσεις των αρχών σε όλο τον κόσμο ότι έχουν περιοριστεί οι επιπτώσεις από την κατάρρευση περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ και την εξαγορά της Credit Suisse.

«Οι ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο εξακολουθούν να αμβλύνονται, προσφέροντας υποστήριξη στην ευρύτερη αγορά», δήλωσε ο αναλυτής της αγοράς στο Briefing.com, Patrick O’Hare.

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρώπη ενίσχυσε επίσης τις ελπίδες για παύση στην αύξηση των επιτοκίων.

«Οι μετοχές έχουν παρουσιάσει μια δεύτερη ημέρα κερδών, την Πέμπτη, με τον καταλύτη να είναι ο πολύ πιο αδύναμος ισπανικός πληθωρισμός», ο οποίος μειώθηκε στο 3,3%, δήλωσε ο Chris Beauchamp, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών IG.

Την Πέμπτη, οι βασικοί δείκτες της Wall Street αυξήθηκαν, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, ενώ οι ασιατικές αγορές έκλεισαν την Παρασκευή το πρωί στο «πράσινο».

Στην Wall Street, οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά το βράδυ της Πέμπτης ως αποτέλεσμα της ηρεμίας των αγορών μετά την πρόσφατη αναταραχή στον τραπεζικό τομέα.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 0,4% στις 32.859,03 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 4.050,83 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite Index εκτινάχθηκε κατά 0,7% στις 12.013,47 μονάδες.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν και άλλες καταρρεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, δημιούργησε ελπίδες ότι τα έκτακτα μέτρα που έλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές και οι ιδιώτες δανειστές απέτρεψαν τη μετάδοση της κρίσης.

Την Πέμπτη, η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σε συνέδριο ότι τα πρόσφατα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της αναταραχής στον τραπεζικό τομέα, «μας υπενθυμίζουν την επείγουσα ανάγκη να ολοκληρώσουμε τις ημιτελείς εργασίες».

Αυτό περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων μετά την κρίση και την εξέταση «αν η απορρύθμιση μπορεί να έχει πάει πολύ μακριά», πρόσθεσε.

Η αναταραχή στις τράπεζες έχει πυροδοτήσει εικασίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα τερματίσει νωρίτερα από το αναμενόμενο την αύξηση των επιτοκίων που στόχο έχει την καταπολέμηση του πληθωρισμού, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αποσταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ορισμένοι επενδυτές προβλέπουν τώρα ότι Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει το κόστος δανεισμού μέχρι το τέλος του έτους.

Ορισμένες προβλέψεις ανεβάζουν το ποσοστό των επιτοκίων λίγο πάνω από το 4% μέχρι το 2024, σε σύγκριση με πέραν του 5% πριν την έναρξη της πρόσφατης αναταραχής στον τραπεζικό τομέα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share