X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΜε όρεξη και διάθεση για συνεργασία αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης η Στέφη...

Με όρεξη και διάθεση για συνεργασία αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης η Στέφη Δράκου

Τη διαβεβαίωση ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με πολλή όρεξη και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία έδωσε η νέα Υπουργός Στέφη Δράκου θέτοντας ψηλά στις προτεραιότητες της τα θέματα της αναδιοργάνωσης και ορθής διάρθρωσης του αστυνομικού σώματος, τα θέματα ισότητας και της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Μίλησε επίσης για τις δύο προκλήσεις που έχει ενώπιον της και είναι η βελτίωση του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη η μεταρρύθμιση

Η κ. Δράκου παρέλαβε σήμερα, σε ειδική τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο από τον εκτελών χρέη Υπουργό Χαράλαμπο Πετρίδη.

Στην ομιλία της κατά την τελετή, είπε αρχικά πως η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναλάβει ένα τόσο καίριας σημασίας Υπουργείο είναι άκρως τιμητική και κουβαλά μαζί της μια τεράστια ευθύνη να ολοκληρώσουν τις προτεραιότητες που τέθηκαν από την κυβέρνηση.

Η κ. Δράκου ανέφερε ότι σε μια πρώτη ενημέρωση που έτυχε αυτές τις λίγες μέρες διαπίστωσε ότι, σε ότι αφορά τις προτεραιότητες, ήδη ένα μεγάλο μέρος του δρόμου έχει καλυφθεί από τους προκατόχους της, τους οποίους και ευχαρίστησε. Παράλληλα, είπε, διαπίστωσε ότι δίπλα της στέκεται μια δυνατή ομάδα από συνεργάτες, η οποία της δίνει δύναμη.

«Στο σύντομο αυτό διάστημα που απομένει, θα εργαστούμε μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις προσηλωμένοι στο στόχο μας. Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας μου έχω δύο μεγάλες προκλήσεις: τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη», είπε, τονίζοντας πως είναι δύο θέματα που απασχολούν σοβαρά την κοινωνία, έναντι της οποίας αισθάνεται την ευθύνη να εργαστεί για να τα ολοκληρώσει.

Η κ. Δράκου είπε πως τους επόμενους 20 μήνες θα επιδιώξει να συνεργαστεί στενά με τις πολιτικές δυνάμεις, τη νομοθετική και δικαστική εξουσία και τους εμπλεκόμενους φορείς, με συναίνεση, αλλά χωρίς καθυστέρηση.
«Θεωρώ ότι συμφωνούμε στον τελικό στόχο. Οι όποιες διαφωνίες στην προσέγγιση ευελπιστώ ότι θα ξεπεραστούν με καλή θέληση. Μαζί θα βρούμε το δρόμο που οδηγεί στο αποτέλεσμα και το επίτευγμα θα ανήκει σε όλους», πρόσθεσε.

Η κ. Δράκου ανέφερε πως μεταξύ άλλων θα προσδώσει σημασία και θα παρακολουθεί από κοντά τα θέματα της αναδιοργάνωσης και ορθής διάρθρωσης του αστυνομικού σώματος, τα θέματα ισότητας και της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

«Θα αφουγκραζόμαστε τις απαιτήσεις της κοινωνίας που αφορούν στις αρμοδιότητες μας και αποτελούν δική μας ευθύνη και θα ανταποκρινόμαστε άμεσα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αναλαμβάνω το Υπουργείο με πολλή όρεξη και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και χαίρομαι που βρίσκω εδώ συνεργάτες και προσωπικό το οποίο θα είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε.

Κλείνοντας εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη για τη στήριξη που έδωσε στο Υπουργείο το τελευταίο διάστημα αναπληρώνοντας την απερχόμενη Υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, την οποία επίσης ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει κατά την παρουσία της στο Υπουργείο.

Ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και εκτελών χρέη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης μετά την παραίτηση της κ. Γιολίτη, καλωσόρισε αρχικά στο κυβερνητικό σχήμα τη νέα Υπουργό Στέφη Δράκου. Σημείωσε πως σε μια ουσιαστική στιγμή για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο, οι γνώσεις διαχείρισης σύνθετων έργων και η πολυετής εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα της κ. Δράκου είναι πολύ σημαντικά, όπως σημαντικό είναι και ο εμπλουτισμός της υπουργικής ομάδας από άτομα με πολύτιμη τεχνογνωσία από το ανταγωνιστικό περιβάλλον της ελεύθερης αγοράς.

Ο κ. Πετρίδης εξήρε το ψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου, τονίζοντας πως ο ίδιος ως Υπουργός Άμυνας είχε άψογη συνεργασία τόσο με την τέως Υπουργό όσο και με την Αστυνομία.

Απευθυνόμενος στη νέα Υπουργό, είπε πως παραλαμβάνει από τους προκατόχους της Ιωνά Νικολάου, Γιώργο Σαββίδη και Έμιλυ Γιολίτη, ένα Υπουργείο οργανωμένο και έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της μεταρρυθμιστικής περιόδου που έχουμε μπροστά μας. «Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε και είμαι πάντοτε στη διάθεση σας για μια αμοιβαία, επωφελή συνεργασία. Καλή επιτυχία», είπε.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Λούης Παναγή είπε πως ανέφερε αρχικά πως με την κ. Γιολίτη συνυπήρξαν αρμονικά τον τελευταίο ένα χρόνο, στη διάρκεια του οποίου το Υπουργείο κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλες και πρωτοφανείς προκλήσεις.

Όπως είπε, η διαβούλευση και προώθηση των νομοσχεδίων στη Βουλή για τη Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, η προώθηση σημαντικών Νομοσχεδίων και πολιτικών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η ενίσχυση του νομικού πλαισίου για την προστασία των γυναικών αλλά και ευρύτερα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς επίσης και η αποτελεσματική επιτήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, αποτελούν μερικά από τα πολλά δύσκολα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η Υπουργός.

Πρόσθεσε πως η κ. Γιολίτη είναι ένα άτομο με χαρακτηριστική οξυδέρκεια, με αστραπιαία αντίληψη και με δυνατότητα να συνθέτει απόψεις ώστε να αίρονται τα αδιέξοδα που πολλές φορές συναντήσαμε. «Επικοινωνιακή, ευχάριστη, πρόσχαρη, με ειλικρινή διάθεση να αφουγκραστεί τις απόψεις των υπηρεσιακών στελεχών και να ζυγίζει τα δεδομένα σε κάθε περίσταση. Η συνεργασία μας ήταν άριστη σε όλους τους τομείς και η ξαφνική της αποχώρηση, μας αφήνει όλους με όμορφες αναμνήσεις», είπε.

Ο κ. Παναγή ευχαρίστησε στη συνέχεια τον Υπουργό Άμυνας για τη βοήθεια του προς το Υπουργείο στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα της αναπλήρωσης και τέλος καλωσόρισε τη νέα Υπουργό και να της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share