X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜε Πανηγυρικές Δοξολογίες και παρελάσεις η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο της...

Με Πανηγυρικές Δοξολογίες και παρελάσεις η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με Πανηγυρικές Δοξολογίες και παρελάσεις σε όλες τις επαρχίες, η Κύπρος γιορτάζει και τιμά σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ημέρα που σηματοδότησε την εξέγερση των Ελλήνων για αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Επίκεντρο των εορτασμών θα είναι η Λευκωσία. Η Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις 10.00 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Προεδρεύοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ζαχαρία Κουλία και του Πρέσβη της Ελλάδος, Ιωάννη Παπαμελετίου. Ο κ. Παπαμελετίου θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Στις 11.00 εκπροσωπώντας την Δημοκρατία, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, συνοδευόμενος από τον Προεδρεύοντα της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Πρέσβη της Ελλάδας, θα δεχθεί το χαιρετισμό της παρέλασης, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν στις Δοξολογίες στις άλλες πόλεις και θα δεχθούν το χαιρετισμό των παρελάσεων ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας στη Λεμεσό στις 10.00, στη Λάρνακα η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στις 10.00, στην Πάφο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, επίσης στις 10.00 και στο Παραλίμνι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων, Γιάννης Καρούσος, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share