X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜε πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πόλη Χρυσοχούς αναμένει τους...

Με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πόλη Χρυσοχούς αναμένει τους επισκέπτες

Δεκατρία ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα στήθηκαν στην Πλατεία της Πόλης Χρυσοχούς για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το οποίο αναμένει τους επισκέπτες. Με εντυπωσιακό στολισμό, ξεναγήσεις σε μουσεία, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας η ακριτική περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς διοργανώνει για πρώτη χρονιά, κατόπιν έγκρισης από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, από σήμερα μέχρι και 15 Ιανουαρίου. Σκοπός του είναι να προσφέρει «μοναδικές, μαγικές εμπειρίες σε μια άκρως εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα», σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως το εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής θα καλωσορίσουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες και θα προσφέρουν γιορτινά γαστρονομικά ταξίδια. Η μαγεία των Χριστουγέννων, συνέχισε, ξεκινά με τον Άγιο Βασίλη που ρίχνει άγκυρα στο Λιμανάκι του Λατσιού, ενώ στην συνέχεια ο ίδιος και οι βοηθοί του θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά. Το ταξίδι του Άη Βασίλη στην Πόλη Χρυσοχούς ξεκινά στις 17:00, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστοφή ακολουθεί πανηγυρική παρέλαση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πάφου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης με τη συμμετοχή του Άγιου Βασίλη πλαισιωμένου από τον Ρούντολφ, ξωτικά, ξυλοπόδαρο, μαζορέτες , μαθητές και σχολές χορού.

Ευελπιστούμε, σημείωσε, ότι θα προσελκύσουμε τόσο ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες στον Δήμο και τον χειμώνα, δίνοντας κίνητρα σε καταστήματα και τουριστικά καταλύματα, τα οποία για πρώτη χρονιά παραμένουν ανοικτά. Όπως είπε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, η διοργάνωση περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, βιωματικά εργαστήρια, το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη, το εργαστήρι των ξωτικών, το τζάκι του Άι Βασίλη και διάφορες δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό είναι πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται στον Δήμο αλλά και σε ολόκληρη την Επαρχία Πάφου, διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας.

Ανέφερε πως στο σπιτάκι του Αϊ Βασίλη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να πάρουν τα δώρα τους, ενώ επεσήμανε ακόμη πως σε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα υπάρχει ενεργός εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή της νεολαίας, των μαθητών, των εκπαιδευτηρίων της πόλης, εθελοντών, των μουσείων των γειτονικών κοινοτήτων, ωδείων, χορωδιών, σχολών χορού, χορευτικών συγκροτημάτων, οι συμμετοχές των οποίων θα εμπλουτίζουν καλλιτεχνικά το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Ο κ. Παπαχριστοφή είπε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αναμένεται να υποδεχτεί αρκετές χιλιάδες κόσμου από τις γειτονικές κοινότητες, την Πάφο, αλλά και από τις άλλες πόλεις. Ωστόσο, σημείωσε, σκοπός της τοπικής αρχής είναι όπως το Χριστουγεννιάτικο Χωριό το επισκεφτούν όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες.

Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα γίνει στις 18:00 ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με κάλαντα και τραγούδια από το Μουσικό Σχολείο Πάφου. Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Δήμου Μπέκε.

Είπε ακόμη πως η προσπάθεια του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς είναι πολύπλευρη, είναι και για ψυχαγωγία αλλά για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις της Πόλης Χρυσοχούς. Επεσήμανε τέλος πως με την φετινή τους διοργάνωση θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι στα φετινά Χριστούγεννα «ο must προορισμός είναι η Πόλη Χρυσοχούς».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share