Home Featured Με συμμετοχή του Τζόκοβιτς έγινε η κλήρωση του Australian Open – Σήμερα η απόφαση περί απέλασης

Με συμμετοχή του Τζόκοβιτς έγινε η κλήρωση του Australian Open – Σήμερα η απόφαση περί απέλασης

0
Με συμμετοχή του Τζόκοβιτς έγινε η κλήρωση του Australian Open – Σήμερα η απόφαση περί απέλασης

Συνεχίζεται το αυστραλιανό «θρίλερ Τζόκοβιτς».

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως στην κλήρωση του Australian Open που διεξήχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Σέρβος τενίστας συμμετείχε κανονικά την ώρα που εκκρεμεί η επίσημη απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, για το αν θα απελαθεί ή όχι, απόφαση που αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Τα περισσότερα αυστραλιανά ΜΜΕ “ποντάρουν” στην απέλαση. Αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς περιλήφθηκε στην κλήρωση για το ατομικό Ανδρών του Αυστραλιανού Όπεν, πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί για το κατά πόσον οι Αρχές της χώρας θα ακυρώσουν τη θεώρηση διαβατηρίου του Σέρβου άσου ή όχι.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στη Ροντ Λέιβερ Αρένα (το κεντρικό γήπεδο του αυστραλιανού Όπεν) για προπόνηση, κληρώθηκε στον πρώτο γύρο να αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς. Ο αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Σημειώνεται πως οι διοργανωτές είχαν αναβάλει για μία ώρα την κλήρωση χωρίς να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο 34χρονος τενίστας είχε προκαλέσει παγκόσμιο αναβρασμό όταν μετέβη στην Αυστραλία με ιατρική εξαίρεση κατά του εμβολιασμού, αλλά οι αρχές της χώρας, που ακολουθούν αυστηρή πολιτική εμβολιασμών, ακύρωσαν τη θεώρηση διαβατηρίου και τον είχαν περιορίσει σε ειδικό ξενοδοχείο με αιτητές ασύλου μέχρι που δικαστήριο της χώρας είχε αποφανθεί ότι η κράτηση του Τζόκοβιτς ήταν «παράλογη».

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας καλείται τώρα να αποφασίσει κατά πόσον θα επιτρέψει στον Τζόκοβιτς να παραμείνει στη χώρα και να διεκδικήσει τον 21ο τίτλο Γκραντ Σλαμ. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ο Πρωθυπουργός της χώρας αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή:www.etrtnews.gr