X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜε τη συμμετοχή της φρεγάτας Aconit η κοινή γαλλοκυπριακή άσκηση στα ανοιχτά...

Με τη συμμετοχή της φρεγάτας Aconit η κοινή γαλλοκυπριακή άσκηση στα ανοιχτά της Λάρνακας

Κύπρος και Γαλλία πραγματοποίησαν κοινή άσκηση, με την ευκαιρία της παρουσίας της γαλλικής Φρεγάτας FS Aconit στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στην άσκηση συμμετείχε και πτητικό μέσο της Διοίκησης Αεροπορίας (ΔΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λάρνακας και από πλευράς της ΔΑ συμμετείχε ένα ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας & Διάσωσης, εκτελώντας προσνηώσεις και απονηώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φρεγάτας.

Η διεξαγωγή της άσκησης, συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των τμημάτων που συμμετείχαν, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς, αναφέρει το ΓΕΕΦ.

Επιπλέον, σημειώνεται, αντανακλά το ευρύ πλέγμα συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό της γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο, στο Twitter, αναφέρεται ότι μια νέα διμερής άσκηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Γαλλικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας Κύπρου.

Οι επιχειρήσεις Crossdeck αφορούσαν τη γαλλική φρεγάτα Aconit και ένα ελικόπτερο από τη Μοίρα 460 SAR, προστίθεται.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share