Home ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Mε τη συμμετοχή και του Κύπριου Πρόεδρου του UEPG η «Εβδομάδα Πρώτων Υλών» στις Βρυξέλλες

Mε τη συμμετοχή και του Κύπριου Πρόεδρου του UEPG η «Εβδομάδα Πρώτων Υλών» στις Βρυξέλλες

0
Mε τη συμμετοχή και του Κύπριου Πρόεδρου του UEPG η «Εβδομάδα Πρώτων Υλών» στις Βρυξέλλες

Πολιτικές και πρωτοβουλίες στον τομέα των πρώτων υλών βρέθηκαν στο επίκεντρο της «Εβδομάδας Πρώτων Υλών» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 15 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα της ΕΕ, με τη συμμετοχή και του Κύπριου Πρόεδρου του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων UEPG, Αντώνη Λατούρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του UEPG σε παρέμβαση του κατά τις εργασίες της «Εβδομάδας Πρώτων Υλών» ο κ. Λατούρος είπε ότι «χωρίς αδρανή υλικά δεν μπορούμε να ζήσουμε, αν και τα λατομεία θεωρείται ότι απειλούν το περιβάλλον, εντούτοις παράγουν απολύτως αναγκαία υλικά για την ανάπτυξη και την πρόοδο του ανθρώπου, μάλιστα σε πλαίσια αειφορίας».

Πρόσθεσε ότι «η ανθρωπότητα πάντα θα χρειάζεται πρωτογενή υλικά γι’ αυτό πρέπει να μεριμνήσουμε να έχουμε πρόσβαση σε τοπικές πρώτες ύλες».

«Έχουμε μια βιώσιμη και υπεύθυνη βιομηχανία και καλούμε όλους να λειτουργούν υπεύθυνα σε ένα πλανήτη αλληλεξαρτήσεων», σημείωσε ο κ. Λατούρος.

Καταλήγοντας είπε ότι «υπάρχει μια ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του UEPG με εκατοντάδες περιπτωσιολογικές μελέτες – που απεικονίζουν ξεκάθαρα, πάντα με βάση επιστημονικά στοιχεία, την αύξηση της βιοποικιλότητας τόσο σε ενεργές λατομεία όσο και σε αυτά που έχουν αποκατασταθεί».

Πηγή:ΚΥΠΕ