X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜε το πρώτο φως της ημέρας η αποτίμηση των ζημιών από το...

Με το πρώτο φως της ημέρας η αποτίμηση των ζημιών από το σεισμό σε νησί των Φιλιππινών

Φόβους για εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό των 6,4 βαθμών που ταρακούνησε τη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων εκφράζουν οι τοπικές αρχές, ωστόσο η αποτίμηση θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 11 το βράδυ (τοπική ώρα). Το επίκεντρο εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ντολόρες, στη νήσο Λουζόν, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 27 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών, ενώ η αρχική του εκτίμηση έκανε λόγο για 6,2 βαθμούς.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έγινε αισθητό μέχρι την πρωτεύουσα Μανίλα, περίπου 330 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού.

Οι αρχές ανέφεραν ότι είναι δύσκολο να γίνει αποτίμηση των ζημιών στη διάρκεια της νύχτας.

Τον περασμένο Ιούλιο σεισμός μεγέθους 7 βαθμών προκάλεσε κατολισθήσεις σε αυτήν την ορεινή περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη λόγω της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share