X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜε βιωματικά εργαστήρια εορτάστηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου η Παγκόσμια Ημέρα...

Με βιωματικά εργαστήρια εορτάστηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Η χερσόνησος του Ακρωτηρίου είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές βιοποικιλότητας στο νησί και στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου Θωμάς Χατζηκυριάκου με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου στις 4 Φεβρουαρίου γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα υγρότοπων προσφέροντας βιωματικά εργαστήρια σε γονείς και παιδιά με την ομάδα εκπαιδευτικών τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη “Μονάδα για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη”  του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κοινότητα Ακρωτηρίου.

Σημειώνεται ότι ένας από τους στόχους του κέντρου είναι να μεγιστοποιήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους υγροτόπους και να τονίσει πόσο επείγον είναι η αποκατάσταση τους.

«Η χερσόνησος του Ακρωτηρίου είναι ένα από τις πιο σημαντικές περιοχές βιοποικιλότητας στο νησί και στην Ανατολική Μεσόγειο. Φιλοξενεί περίπου 30 τύπους φυσικών οικοτόπων και πάνω από 800 διαφορετικά είδη φυτών. Πολλά από αυτά είναι ενδημικά και περίπου 30 από αυτά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Συνολικά 364 είδη πουλιών έχουν καταγραφεί στη Χερσόνησο, καθώς και εκατοντάδες είδη εντόμων, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου αριθμού ενδημικών», είπε ο κ. Χατζηκυριάκου.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου στηρίζεται από τις ΒΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παράλληλα με την κοινότητα του Ακρωτηρίου. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλο το νησί με περισσότερους από 10000 επισκέπτες ετησίως, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share