Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Μεγάλο άλμα στις εκστρατείες για συνδικαλισμό το 2022, δείχνουν τα στοιχεία στις ΗΠΑ

Μεγάλο άλμα στις εκστρατείες για συνδικαλισμό το 2022, δείχνουν τα στοιχεία στις ΗΠΑ

0

Ο αριθμός των εκστρατειών για συνδικαλιστική οργάνωση έχει σημειώσει μεγάλο άλμα το οικονομικό έτος 2022, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, αντανακλώντας πώς η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για οργάνωση στην εργασία.

Κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα του οικονομικού έτους 2022, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου, καταχωρήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων 1.935 εκστρατείες συνδικαλιστικής οργάνωσης, 56% περισσότερες από το προηγούμενο έτος.

Η άνοδος των συνδικαλιστικών κινήσεων ήταν χαρακτηριστικό της αμερικανικής οικονομίας της εποχής του κορωνοϊού, μαζί με την αύξηση των απεργιών στις εταιρείες John Deere, Kellogg’s και αλλού, εν μέσω δυσαρέσκειας για τις συνθήκες εργασίας και τα επίπεδα αμοιβών.

Οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει τις εκλογές σε περισσότερα από 100 καταστήματα Starbucks, ενώ επικράτησαν επίσης σε σκληρές εκλογές σε μια αποθήκη της Amazon τον Απρίλιο, αν και η Amazon αμφισβήτησε την ψηφοφορία.

Αυτές οι προσπάθειες έχουν δημιουργήσει ελπίδες για μια πιθανή αντιστροφή της μακροχρόνιας παρακμής του συνδικαλισμού των ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1980. Το ποσοστό μειώθηκε στο 10,3% ενώ είναι ακόμη χαμηλότερο στον ιδιωτικό τομέα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων είπε ότι παρατηρείται μία απότομη αύξηση στις καταγγελίες για αθέμιτες εργασιακές πρακτικές, της τάξης του 14,5%, με όλο και περισσότερα σωματεία να καταγγέλλουν παραβιάσεις από τους εργοδότες.

Αυτή η αύξηση αποτελεί πρόκληση για το Συμβούλιο, το οποίο έχει σταθερό προϋπολογισμό από το 2010, το οποίο μεταφράζεται σε 25% μείωση, αν υπολογιστεί ο πληθωρισμός. Συνολικά η στελέχωση του οργάνου είναι μειωμένη κατά 39% από το 2002, ανακοίνωσε το Συμβούλιο.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων επεξεργάζεται τις περισσότερες καταγγελίες που έλαβε εδώ και χρόνια με τα χαμηλότερα επίπεδα στελέχωσης των τελευταίων 6 δεκαετιών», είπε η Γενική Σύμβουλος του, Jennifer Abruzzo.

«Το Συμβούλιο χρειάζεται επειγόντος περισσότερα μέσα για να επεξεργαστεί τις αιτήσεις για διεξαγωγή εκλογών, να εξετάσει τις κατηγορίες για άδικες εργασιακές πρακτικές και να εξασφαλίσει πλήρη ένδικα μέσα για τους εργαζόμενους των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα έχουν παραβιαστεί», πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ