X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜεγαλύτερες οι απώλειες το 4ο τρίμηνο για την αεροπορική εταιρεία SAS που...

Μεγαλύτερες οι απώλειες το 4ο τρίμηνο για την αεροπορική εταιρεία SAS που κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ

Η προβληματική σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS, η οποία κήρυξε πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την Τετάρτη μεγαλύτερες απώλειες το τέταρτο τρίμηνο.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (117 εκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου, έναντι ζημιών 744 εκατομμυρίων κορωνών ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

«Όπως και με τα προηγούμενα τρίμηνα του 2022, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και η τιμή των καυσίμων τζετ έφεραν ισχυρούς ‘αντίθετους ανέμους’ για την επιχείρησή μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SAS, Άνκο φαν ντερ Βέερφ. Ωστόσο σημειώθηκε αύξηση επιβατών από την αρχή της πανδημίας με καλές προοπτικές για το καλοκαίρι.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία απέκοψε 5.000 θέσεις εργασίας το 2020, προετοιμάζεται για σημαντικές προσλήψεις και επαναπροσλήψεις, για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης το επόμενο καλοκαίρι, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Η SAS υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο, μια κίνηση που επιτρέπει σε μια εταιρεία να αναδιαρθρώσει τα χρέη της υπό δικαστική εποπτεία.

Η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία υπό την εποπτεία του δικαστηρίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share