Home Featured Mειωμένα τα επεισόδια στη διάρκεια της νύκτας ανακοίνωσε το γαλλικό ΥΠΕΣ

Mειωμένα τα επεισόδια στη διάρκεια της νύκτας ανακοίνωσε το γαλλικό ΥΠΕΣ

0
Mειωμένα τα επεισόδια στη διάρκεια της νύκτας ανακοίνωσε το γαλλικό ΥΠΕΣ

Η βία κατά τη διάρκεια της νύχτας στις γαλλικές πόλεις μειώθηκε στο μισό μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη, μια εβδομάδα μετά τις ταραχές που ξέσπασαν για τη δολοφονία ενός εφήβου από την Αστυνομία.

Εβδομήντα δύο άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 24 μέσα και γύρω από το Παρίσι, και 24 κτίρια πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με το ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 159 οχήματα πυρπολήθηκαν και σημειώθηκαν 202 εστίες πυρκαγιάς σε κάδους απορριμμάτων ή αλλού σε δημόσιους χώρους. Τέσσερα γραφεία της αστυνομίας ή των χωροφυλάκων δέχθηκαν επίθεση, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είχε διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με τις δύο προηγούμενες νύχτες, στις 45.000 άνδρες ασφαλείας σε όλη τη Γαλλία.

Οι δήμαρχοι σε όλη τη Γαλλία πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις τη Δευτέρα ζητώντας να τερματιστούν οι βίαιες συγκρούσεις.

Οι διαδηλώσεις της Δευτέρας με έκκληση για «επιστροφή στη δημοκρατική τάξη» πραγματοποιήθηκαν μετά που δέχτηκε επίθεση το σπίτι ενός δημάρχου σε προάστιο της πρωτεύουσας.

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα με τους δημάρχους 220 δήμων που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Πηγή:ΚΥΠΕ