Home Featured Mειώνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Γερμανία με τις σχεδόν δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες

Mειώνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Γερμανία με τις σχεδόν δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες

0
Mειώνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Γερμανία με τις σχεδόν δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες

Η αστική κυκλοφοριακή συμφόρηση μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες αφότου η Γερμανία έκανε σχεδόν δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι αυτό το «πείραμα» από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για την καταπολέμηση της εξάρτησης από τα οχήματα, μπορεί να έχει κάποια επιτυχία.

Από τις αρχές Ιουνίου, ένα μηνιαίο εισιτήριο για εννέα ευρώ ισχύει για απεριόριστες μετακινήσεις σε ένα τεράστιο τμήμα του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών της χώρας. Η προσφορά, η οποία συνεχίζεται μέχρι τον Αύγουστο, σχεδιάστηκε για να μετριάσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού αλλά και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.

Τα στοιχεία δεν είναι σαφή ακόμη καταπόσο οι Γερμανοί θα μεταβαίνουν σε σταθμούς με τα οχήματά τους και μετά θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία, τραμ και τρένα. Αν και είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία πλοήγησης TomTom για το Reuters υποδηλώνουν ότι η πολιτική μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της 20ης Ιουνίου, η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής μειώθηκε σε 23 από τις 26 πόλεις σε σύγκριση με την εβδομάδα της 16ης Μαΐου, πριν από την κυκλοφορία του νέου εισιτηρίου.

Άλλοι παράγοντες μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στη μείωση της κυκλοφορίας, όπως οι υψηλές τιμές των καυσίμων και οι τάσεις για τηλεργασία που συνεχίζονται από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πηγή:KYΠΕ