Home Featured Μείωση κερδών κατά 17%, στα $9,74 δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε η JPMorgan για το γ΄ τρίμηνο

Μείωση κερδών κατά 17%, στα $9,74 δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε η JPMorgan για το γ΄ τρίμηνο

0
Μείωση κερδών κατά 17%, στα $9,74 δισεκατομμύρια, ανακοίνωσε η JPMorgan για το γ΄ τρίμηνο

Μείωση στα κέρδη τρίτου τριμήνου κατά 17%, ανακοίνωσε την Παρασκευή η JPMorgan Chase & Co, καθώς τα αυξανόμενα αμερικανικά επιτόκια μείωσαν τη ζήτηση για δάνεια και επιβάρυνε τον τομέα επενδύσεων της τράπεζας.

Τα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 μειώθηκαν στα 9,74 δισ. δολάρια ή 3,12 δολ. ανά μετοχή, έναντι 11,69 δισ. δολ. ή 3,74 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, αναφέρει η τράπεζα. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,88 δολάρια ανά μετοχή.

Η αμερικανική τράπεζα μετάφερε στα αποθεματικά της ποσό ύψους 808 εκατ. δολαρίων, καθώς οι προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να περιορίσει την οικονομική δραστηριότητα μέσω αύξησης των επιτοκίων, έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για ενδεχόμενη οικονομική ύφεση.

Συγκριτικά, το ίδιο τρίμηνο πέρσι, η τράπεζα είχε αποδεσμεύσει από τα αποθεματικά της ποσό ύψους 2,1 δισ. δολαρίων τα οποία διατηρούσε για πιθανές ζημιές λόγω Covid.

Οι εταιρικές συμφωνίες παγκοσμίως έχουν μειωθεί καθώς οι αμερικανικές εταιρείες έγιναν πιο επιφυλακτικές παρά το ισχυρότερο δολάριο το οποίο αυξάνει την ελκυστικότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η έλλειψη δραστηριότητας οδήγησε σε μείωση των προμηθειών των αμερικανικών τραπεζών από αναδοχές και παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις και εξαγορές και για αρχικές δημόσιες προσφορές, σε αντίθεση με το ρεκόρ του περασμένου έτους.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 43% στα 1,7 δισ. δολάρια. Η τράπεζα αναφέρει πως τα έσοδα ανήλθαν στα 32,72 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, από 29,65 δισεκατομμύρια δολάρια πέρσι.

Πηγή:ΚΥΠΕ