X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜέσα από διαδρομές της επαρχίας Πάφου θα περάσει το Cyprus Gran Fondo...

Μέσα από διαδρομές της επαρχίας Πάφου θα περάσει το Cyprus Gran Fondo 2023

Μέσα από όμορφες διαδρομές της επαρχίας Πάφου θα περάσουν οι συμμετέχοντες στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo 2023, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, την πρώτη ημέρα η δράση διαδραματίζεται ανατολικά της Πάφου με επίκεντρο το χωριό Νικόκλεια και διαδρομή έως την Τραχυπέδουλα. Τη δεύτερη ημέρα η διαδρομή φτάνει έως το Άρσος της επαρχίας Λεμεσού και τον Άγιο Νικόλαο στο Τρόοδος και τερματίζει στα Κούκλια, ενώ την τρίτη ημέρα οι διαγωνιζόμενοι θα πάνε προς τον Στατό – Άγιο Φώτιο με τερματισμό στην Τσάδα.

Ο αγώνας που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του UCI Gran Fondo World Series, διοργανώνεται από την Activate Cyprus, εταιρεία που πρωτοπορεί στον ποδηλατικό και τριαθλητικό τουρισμό. Φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες από περισσότερες από 30 χώρες.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2013 ως Volkswagen Cyprus Cycling Tour και πραγματοποιείται ανελλιπώς με εξαίρεση τη διετία 2020-21 όταν δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας. Το 2017 εντάχθηκε στο καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Gran Fondo που το 2023 θα γίνει στη Γλασκόβη (4-7 Αυγούστου).

Όπως κάθε χρόνο οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε Expert και Sportive, για αθλητές και αθλούμενους αντίστοιχα. Το πρόγραμμα είναι το ίδιο με εξαίρεση μόνο στη διαδρομή της πρώτης ημέρας.

Έτσι, την Παρασκευή (31/3) oι Expert θα έχουν ατομική χρονομέτρηση 28.3χλμ από τη Νικόκλεια στο Πραστειό και πίσω, ενώ οι Sportive διαδρομή 54χλμ από την Πάφο στην Τραχυπέδουλα μέσω των χωριών Αχέλεια, Τίμη, Αναρίτα και Νατά με τερματισμό στη Νικόκλεια.

Τη δεύτερη ημέρα θα διανύσουν απόσταση 101χλμ ξεκινώντας από Πάφο και περνώντας από Νικόκλεια, Χολέτρια, Νατά, Τραχυπέδουλα, Κιδάσι, Άρσος, Άγιο Νικόλαο, Πραιτώρι, Κιδάσι, Μαμώνια, Νικόκλεια για να τερματίσουν στα Κούκλια. Η διαδρομή της τρίτης ημέρας είναι απόστασης 54χλμ και οι διαγωνιζόμενοι ξεκινήσουν από το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου προς Αμαργέτη, Στατό – Άγιος Φώτιο, Χούλου, Λεμόνα, Λετύμβου, Καλλέπια και τερματισμό στην Τσάδα.

Σημειώνεται ότι πρόκριση στον τελικό της Γλασκώβης διεκδικεί μόνο η κατηγορία Expert.

Για δεύτερη χρονιά θα τρέξει φέτος το Cyprus Medio Fondo, ένας ξεχωριστός αγώνας δηλαδή εντός του Cyprus Gran Fondo ο οποίος καλύπτει πιο λίγα χιλιόμετρα και συγκεκριμένα 54χλμ την πρώτη ημέρα, 88χλμ τη δεύτερη και 45χλμ την τρίτη με σαφώς χαμηλότερου βαθμού δυσκολίας διαδρομή. Για Άνδρες 60+ χρόνων και Γυναίκες 50+ χρόνων η δεύτερη και η τρίτη ημέρα είναι προκριματικές για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γλασκόβης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share