X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η Α’ φάση ανάπλασης του ΓΣΟ, λέει ο Δήμαρχος...

Μέσα Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η Α’ φάση ανάπλασης του ΓΣΟ, λέει ο Δήμαρχος Λεμεσού

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η Α’ φάση ανάπλασης του ιστορικού ΓΣΟ, με επαναλειτουργία γηπέδων και χώρων άθλησης για φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και δημότες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, στο πλαίσιο επιθεώρησης των έργων, με μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο κ.Νικολαϊδης «είμαστε σήμερα εδώ για να επιθεωρήσουμε τις κατασκευαστικές εργασίες για την Α’ φάση της ανάπλασης του ΓΣΟ, αυτού του υπέροχου ιστορικού χώρου για τον οποίον όλοι μας αδημονούμε, ανυπομονούμε να τεθεί ξανά σε λειτουργία».

«Με βάση την πρόοδο των εργασιών που είδαμε, αναμένεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να ολοκληρωθεί η Α’ φάση, η οποία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του λεγόμενου deck και την επαναλειτουργία, την επιδιόρθωση και αναβάθμιση των γηπέδων εξωτερικής άθλησης για μπάσκετ, βόλεϊ και τένις», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε ακόμη πως αναμένεται ότι, με την επαναλειτουργία των χώρων άθλησης, θα μπορέσει το ΤΕΠΑΚ με τους φοιτητές του να προωθήσουν τα αθλητικά τους προγράμματα στη βάση των οποίων θα μπορούν και δημότες να τα αξιοποιήσουν σε ώρες που θα ανακοινωθούν.

Η Β’ φάση των έργων, συνέχισε, αφορά στην κατασκευή του μουσείου αθλητικής ιστορίας του ΓΣΟ και στην κατασκευή μιας κλειστής αίθουσας για γυμναστική, η οποία θα χρησιμοποιείται από το ΤΕΠΑΚ.

«Στόχος είναι να προκηρυχθούν προσφορές για τη Β’ φάση πριν το τέλος αυτού του χρόνου και παράλληλα με τη Β’ φάση, ο Δήμος θα προκηρύξει προσφορές για την επαναλειτουργία του εστιατορίου που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της γέφυρας», είπε και υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός προβλέπει ολοκλήρωση του όλου έργου μέχρι το τέλος του 2021.

Νωρίτερα, Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν την Ακτή Ολυμπίων, όπου τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής με τον Νίκο Νικολαΐδη να εκφράζει την ικανοποίηση του που ήδη οι δημότες άρχισαν να τα χρησιμοποιούν.

«Θα προωθήσουμε και την τοποθέτηση ακόμα ενός σετ οργάνων πιθανότατα στην παραλία του Εναερίου, ενώ την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή γηπέδων beach volley και beach tennis στην περιοχή παρά το εστιατόριο Θαλασσοκόριτσο και υποδομών για γήπεδο beach soccer, όταν δεν θα λειτουργούν τα άλλα δυο γήπεδα», ανέφερε.

Οι υποδομές αυτές, σημείωσε, γίνονται και με την οικονομική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και μετά την ολοκλήρωση τους, η Λεμεσός θα μπορεί να διεκδικήσει τη διοργάνωση αγώνων beach volley, beach tennis και beach soccer, ενώ ήδη το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου διεκδικεί τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος beach volley για το 2023.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share