X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜετακίνηση Υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ από παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, ζητά ο Δήμος

Μετακίνηση Υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ από παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, ζητά ο Δήμος

Έκκληση στον ΟΚΥπΥ όπως τηρήσει τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά τη μετακίνηση των Υπηρεσιών του από το παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, απευθύνει ο Δήμος, ο οποίος προχωρεί στις 9 Ιουνίου, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο θέμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «με δυσαρέσκεια παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15/09/2020 που ξεκάθαρα έδινε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για μεταφορά των υπηρεσιών του από το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Ωστόσο, ενώ υπήρχαν τα σχετικά κονδύλια τελικά μέχρι σήμερα, δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια».

Η ενέργεια αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση «επηρεάζει και καθυστερεί τις διαδικασίες μεταστέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης». Ο Δήμος, όπως αναφέρεται, ήταν έτοιμος να προχωρήσει, από τον Μάρτιο του 2023, σε προκήρυξη προσφορών για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο, εκτός από πάγιο αίτημα του Δήμου, είναι και επιθυμία των δημοτών της Λάρνακας, αφού κρίνεται ως ζωτικής σημασίας ενέργεια που θα διευκολύνει περαιτέρω την πρόσβαση τους στις Υπηρεσίες του Δήμου».

Σημειώνεται ότι «η ετοιμασία Μελέτης για αποκατάσταση των διατηρητέων οικοδομών, την αποκατάσταση ή/και την κατεδάφιση υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες ή/και συμπλήρωση αυτών με νέες ώστε στο σύνολο τους να μπορεί να στεγάσει τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, έχει ολοκληρωθεί».

Η καθυστέρηση που παρατηρείται, προστίθεται, «πέραν των άλλων συνεπειών, έχει ήδη επιφέρει αύξηση στο κόστος εκτέλεσης του έργου, κάτι που με την αδράνεια και την πάροδο του χρόνου, επιφέρει καθημερινά περαιτέρω αυξήσεις».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Μαΐου, μελέτησε τη σχετική γραπτή ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ που αφορά τη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα, που θα ακολουθηθούν για τη μετακίνηση των υπηρεσιών στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ως πρώτο βήμα έκφρασης της δυσαρέσκειάς του, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο του παλαιού Νοσοκομείου στις 5 το απόγευμα της 9ης Ιουνίου.

Ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο «καλεί την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και δημότες που επιθυμούν, να παρευρεθούν στην εκδήλωση».

Ταυτόχρονα όμως, «θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη πορεία της μετακίνησης και σε περίπτωση που υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις σε οποιοδήποτε από τα στάδια που αναφέρονται από τον ΟΚΥπΥ, οι αντιδράσεις του Δήμου και των δημοτών της Λάρνακας θα κλιμακώνουν. Ο Δήμος έχει επιδείξει σοβαρότητα και σεβασμό στις διαδικασίες του ΟΚΥπΥ αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει απαθής εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών του».

Γι’ αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση, «απευθύνει ύστατη έκκληση όπως τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματά από τον ΟΚΥπΥ υλοποιηθούν. Ακόμα ο  Δήμος Λάρνακας σε γραπτή επιστολή του, ημερομηνίας 24 Μαΐου  ενημέρωσε τον ΟΚΥπΥ και τον κάλεσε όπως ορίσει άμεσα συνάντηση για συζήτηση του θέματος».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share