Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε ένα σχέδιο 21 πρωτοβουλιών και 8 μέτρων στήριξης των πολιτών μέχρι το τέλος του 2022 αλλά και 12 μεγάλες αλλαγές μέχρι το 2023. Παράλληλα παρουσίασε και ένα σχέδιο που χαρακτήρισε «τομή», το οποίο απαντά στο πρόβλημα της στέγης κυρίως που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε επίδομα 250 ευρώ, το οποίο θα δοθεί εφάπαξ τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες, αυξημένο επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα αφορά και περισσότερους δικαιούχους. Επίσης, ανακοίνωσε αυξημένο επίδομα στέγασης για τους φοιτητές, αλλά και αύξηση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού. Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγγειλε αυξημένα επιδόματα για τους αγρότες, μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για κρεσέντο επιθετικότητας της τουρκικής ηγεσίας και επισημαίνοντας: «Και για να μιλήσω στη γλώσσα που καταλαβαίνει. Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην υπόθεση παρακολουθήσεων και στην ΕΥΠ, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε για ακόμα μία φορά ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη είναι «επιχειρησιακό λάθος» και τόνισε ότι «το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και της Βουλής». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «η λειτουργιά της ΕΥΠ ήταν είναι και είναι ακόμα πιο πολύτιμη στην εποχή που έρχεται. Η δράση της πρέπει να βελτιωθεί και όχι να βαλτώσει. Έχω εθνικό καθήκον να μην το επιτρέψω», δήλωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα ενόψει εκλογών. Συγκεκριμένα ρώτησε: «Θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που κράτησαν τον τόπο όρθιο, που μείωσαν φόρους και έφεραν νέες δουλειές και έφεραν τη χώρα σε τροχιά εκσυχρονισμού και έδωσαν στον Έλληνα το δικαίωμα να ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή»;  «Αν δεν αναλάβουμε εμείς τις ευθύνες τότε ποιος»; πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε: «Όταν έρθει η ώρα δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση αλλά και κυβερνήτη του τόπου».

Πηγή:ΚΥΠΕ