X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜήνυμα ειρήνης έστειλαν οι χαρταετοί μαθητών και μαθητριών δημοτικών της Λεμεσού

Μήνυμα ειρήνης έστειλαν οι χαρταετοί μαθητών και μαθητριών δημοτικών της Λεμεσού

«Ο ήλιος της ειρήνης μας ζεσταίνει όταν είμαστε ενωμένοι», «Βιβλία όχι βόμβες» και «Ο κόσμος μας είναι καλύτερος με ειρήνη», είναι μερικά από τα μηνύματα που έγραψαν σε χαρταετούς που φιλοτέχνησαν, μαθητές και μαθήτριες δυο δημοτικών σχολείων της Λεμεσού και που παρουσίασαν σε εκδήλωση, το απόγευμα της Κυριακής, στην κεντρική αποβάθρα του Παραθαλάσσιου Πολυλειτουργικού Πάρκου της Επίχωσης.

Η ακτιβιστική δράση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά του Κ’ και ΚΣτ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, τις διευθύνσεις των σχολείων, τους Συνδέσμους Γονέων και όλους όσοι συνέβαλαν να γίνει πραγματικότητα.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ.Προδρόμου είπε πως «σήμερα είναι μέρα χαράς στην οποίαν προστίθεται ένα σπουδαίο μήνυμα – μήνυμα ειρήνης, σε ένα κόσμο που δοκιμάζεται, ένα μήνυμα ειρήνης που, με τους χαρταετούς, μπορεί να πετάξει και να φανεί παντού».

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του γιατί «με τέτοιες εκδηλώσεις βρίσκουμε το δρόμο για να δώσουμε το λόγο στα παιδιά, στα χρώματα της ψυχής τους», ενώ ευχαρίστησε για συμμετοχή τους στην εκδήλωση και τις μαζορέτες Λεμεσού και το 16ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

Την ικανοποίηση του που ο Δήμος φιλοξενεί ακόμη μια πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Γεωργίας Σολωμού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, υπενθυμίζοντας ότι, τον περασμένο Μάιο, μέσα από τη δράση «Απλώνω ευτυχία», τα παιδιά ζωγράφισαν φανέλες και ενίσχυσαν οικονομικά το Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο, μια Ευχή».

«Σήμερα στέλνεται ένα εξίσου ισχυρό μήνυμα σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται», είπε και ευχήθηκε όπως «το μήνυμα που θα φύγει από τα παιδιά της Λεμεσού, να φτάσει στα αυτιά εκείνων που πρέπει να φτάσει και επιτέλους να ακούσουν αυτά τα μηνύματα να κάνουν αυτό που σήμερα δεν κάνουν».

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι ο Δήμος Λεμεσού είναι πάντα έτοιμος να διαθέσει τους χώρους του για τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το μήνυμα ότι θέλουν ειρήνη έστειλαν μαθητές και μαθήτριες που μίλησαν στην εκδήλωση, αναφέροντας ότι, αφορμή αποτέλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι υπόλοιποι πόλεμοι που συνεχίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Συρία, στην Υεμένη, στο Κονγκό και στην Μιανμάρ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παραδόθηκε χρηματικό ποσό σε εκπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το οποίο οι μαθητές συγκέντρωναν όλο αυτό το διάστημα που φιλοτεχνούσαν τους χαρταετούς τους, ενώ όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να πετάξουν τους δικούς τους χαρταετούς και να σχεδιάσουν μικρούς χαρταετούς, με το δικό τους μήνυμα για ειρήνη στον κόσμο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share