Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μηνύματα συνεργασίας εκπέμπει το Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή, εκτιμά ο Σύμβουλος του Ελληνα Πρωθυπουργού

Μηνύματα συνεργασίας εκπέμπει το Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή, εκτιμά ο Σύμβουλος του Ελληνα Πρωθυπουργού

0
Μηνύματα συνεργασίας εκπέμπει το Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή, εκτιμά ο Σύμβουλος του Ελληνα Πρωθυπουργού

Μηνύματα συνεργασίας όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κλιματική κρίση που θα μας ταλανίζει τα επόμενα χρόνια , εκπέμπει το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την «Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή» ανέφερε ο Γιώργος Κρεμλής Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδος σε θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κρεμλής χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την «Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή» που αναδεικνύει την σημασία των θεμάτων της κλιματικής αλλαγής οι οποίες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πιο έκδηλες , όπως είπε.

Επεσήμανε επίσης πως η κλιματική κρίση, εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, είτε με πλημμύρες, είτε με πυρκαγιές , είτε με λειψυδρία, απερήμωση, επηρεάζοντας τον τρόπο της ζωής μας και βέβαια την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει συνέχισε, ότι εμείς πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον και για τις επόμενες γενεές μια που και το περιβάλλον δεν έχει σύνορα, και ο πλανήτης απαιτεί μια συλλογική προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση.

Ερωτηθείς κατά πόσο η μετάβαση στην νέα εποχή έχει απεριόριστες επιλογές, ο κ. Κρεμλής απάντησε ότι επιλογές για την μετάβαση στην νέα εποχή, είναι ότι πρέπει να απαλλαγούμε και να αποδεσμευτούμε προοδευτικά από τα ορυκτά καύσιμα σημειώνοντας επίσης πως η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι πάρα πολύ σημαντική.

Βέβαια συνέχισε, δεν μπορούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μόνες τους να λύσουν το πρόβλημα αυτό , αφού χρειάζεται και το υδρογόνο αλλά και η σύμπτυξη στο μέλλον και συγκεκριμένα στο δεύτερο κομμάτι του αιώνα . Σχετικά με το υδρογόνο, είπε πως ήδη σε πιλοτική βάση αρχίζει να αναπτύσσεται , σημειώνοντας πως το ευχάριστο με τις χώρες μας είναι ότι έχουμε πολύ ήλιο και αέρα, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και την βιομάζα για την παραγωγή ενέργειας.

Ο Γιώργος Κρεμλής Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδος σε θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν από τους ομιλητές του Συνεδρίου σήμερα.

Πηγή:ΚΥΠΕ