X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜια «Πύρινη Μπάλα» φώτισε τον ουρανό πάνω από το Μίσιγκαν

Μια «Πύρινη Μπάλα» φώτισε τον ουρανό πάνω από το Μίσιγκαν

Μια «πύρινη μπάλα» εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό πάνω από το Μίσιγκαν, όταν ένας ρωσικός κατασκοπευτικός δορυφόρος συνετρίβη στη Γη νωρίς το πρωί της Τετάρτης (20/10).

Η Αμερικανική Εταιρεία Μετεωριτών (AMS) έχει λάβει μέχρι στιγμής περισσότερες από 80 αναφορές σχετικά με την εμφάνιση της πύρινης μπάλας, από ανθρώπους που βρίσκονται τόσο νότια όσο το Τενεσί και τόσο βόρεια όσο το Μίσιγκαν. Η AMS έχει δημοσιεύσει δραματικές εικόνες που κατέγραψαν ορισμένοι από αυτούς τους παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο 27 δευτερολέπτων που δείχνει την πύρινη μπάλα να διαγράφει ένα μονοπάτι στον ουρανό πάνω από το Fort Gratiot Township του Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με την AMSΗ, ο μετεωρίτης εισήλθε στην ατμόσφαιρα την Τετάρτη, γύρω στις 07:43 ώρα Ελλάδος. Η συγκεκριμένη ώρα είναι «ο ακριβής προβλεπόμενος χρόνος που ο Kosmos-2551 πέρασε πάνω από την περιοχή, με βάση και το παράθυρο αβεβαιότητας του χρόνου επανεισόδου που έδωσε η διαστημική υπηρεσία. Οπότε συμπεραίνω ότι η ταυτοποίηση με τον Kosmos-2551 είναι σωστή», έγραψε στο Twitter ο αστρονόμος Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, στο Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian.

Ο Kosmos-2551 είναι ένας ρωσικός αναγνωριστικός δορυφόρος που εκτοξεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το διαστημικό σκάφος δεν τέθηκε σε τροχιά ούτε μία φορά από την εκτόξευσή του, έγραψε ο ΜακΝτάουελ στο Twitter, σημειώνοντας ότι ο Kosmos-2551 αναμενόταν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης την επόμενη ημέρα – μια πρόβλεψη που αποδείχθηκε ότι έπεσε έξω κατά λιγότερο από μία ώρα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο δορυφόρος ζυγίζει περίπου 500 κιλά. Τέτοια περιστατικά γίνονται όλο και πιο συχνά καθώς η ανθρωπότητα εκτοξεύει όλο και περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά. Αυτή η δορυφορική έκρηξη ανησυχεί πολλούς ειδικούς, οι οποίοι τονίζουν ότι απαιτείται δράση για να διασφαλιστεί ότι το θέμα των διαστημικών σκουπιδιών δεν θα βγει εκτός ελέγχου.

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share