Home Featured Μία θέση στη Β’ Κατηγορία του Davis Cup διεκδικεί η Εθνική Κύπρου στο τένις

Μία θέση στη Β’ Κατηγορία του Davis Cup διεκδικεί η Εθνική Κύπρου στο τένις

0
Μία θέση στη Β’ Κατηγορία του Davis Cup διεκδικεί η Εθνική Κύπρου στο τένις

Μία θέση στη Β Κατηγορία του Davis Cup διεκδικεί η Εθνική Ομάδα Τένις της Κύπρου, κατά τη διάρκεια των  προκριματικών αγώνων του Group III, της Ευρωπαϊκής Ζώνης, με τη συμμετοχή επτά χωρών, που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 17 του μήνα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στους χώρους της Ακαδημίας Αντισφαίρισης Herodotou Tennis Academy στο Μενεού της επαρχίας Λάρνακας και σήμερα σε παραλιακό ξενοδοχείο της πόλης, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσων Ιασωνίδης εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία στη πόλη των αθλητών από διάφορες χώρες που έφτασαν για να λάβουν μέρος στο Davis Cup. “Ευχαριστούμε την Ακαδημία Τένις Ηροδότου η οποία διοργανώνει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αφού το τένις είναι ένα άθλημα ευγενές, χωρίς τσακωμούς και φασαρίες” είπε και σημείωσε πως “είμαστε περήφανοι που για ακόμα μια χρονιά φιλοξενούμε αυτή τη διοργάνωση στη Λάρνακα».

Πρόσθεσε πως «η Λάρνακα είναι ένας προορισμός όχι μόνο για τον πολιτισμό αλλά και για τον αθλητισμό, αφού ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Ο Δήμος Λάρνακας υποστηρίζει εκδηλώσεις όπως το Davis Cup και το Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις και θέλουμε να αναγάγουμε, να αναβαθμίσουμε και να βάλουμε σε πιο ψηλό επίπεδο τις ακαδημίες τένις που λειτουργούν στην πόλη μας».

Από την πλευρά του ο Ροδίων Παναγιώτου, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου και Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου είπε πως η Ακαδημία Ηροδότου θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά την τελευταία διετία τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup. Η προηγούμενη φορά που φιλοξενήθηκαν οι συγκεκριμένοι αγώνες στην Κύπρο ήταν το 2021.

Ανέφερε ακόμα ότι «στους αγώνες θα λάβουν μέρος επτά ευρωπαϊκές χώρες διεκδικώντας τρία εισιτήρια για τα play-off ανόδου στο Β΄ Γκρουπ. Οι χώρες είναι οι Κύπρος, Εσθονία, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρειος Μακεδονία και Σαν Μαρίνο ενώ οι αντισφαιριστές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες είναι οι Πέτρος Χρυσοχός, Μενέλαος Ευσταθίου, Ελευθέριος Νέος, Σέργης Κυρατζής και Στυλιανός Χριστοδούλου».

Εξάλλου ο Δημήτρης Ηροδότου, Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Κύπρου Ανδρών και Γυναικών ανέφερε ότι «με μεγάλη τιμή φιλοξενούμε στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα, το Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup επτά εθνικών ομάδων, με στόχο να διεκδικήσουν την άνοδο τους από την Κατηγορία Γ, στην Κατηγορία Β. Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πραγματοποιείται στην Κύπρο η συγκεκριμένη διοργάνωση και την τελευταία φορά είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα, αφού είχαμε άνοδο στην κατηγορία».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα «φέτος να καταφέρουμε να πάρουμε μία από τις πρώτες τρεις θέσεις για να πετύχουμε το στόχο μας. Οι αγώνες των Ομίλων ξεκινούν αύριο στις 10.30, το πρωί και θα διαρκέσουν 4 – 5 ώρες, αφού θα διεξαχθούν 3 αγώνες σε κάθε αναμέτρηση” είπε και σημείωσε πως “οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή. Μόλις μπουν οι ομάδες σε κατάταξη, θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί αγώνες που θα κρίνουν και το ποιες ομάδες θα ανέβουν στην Β κατηγορία και ποιες θα υποβαθμιστούν στην Δ κατηγορία».

Ο κ. Ηροδότου εξέφρασε «αισιοδοξία για καλό αποτέλεσμα αφού” όπως είπε “θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και καλά προετοιμασμένη. Η ομάδα συμμετείχε και στους ΑΜΚΕ τον περασμένο μήνα στη Μάλτα, όπου “μια καλή συγκομιδή” ένα χρυσό, τρία χάλκινο και ένα αργυρό μετάλλιο, θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες και σίγουρα θα κερδίσουμε το ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου».

Σημειώνεται ότι στον Α Όμιλο του Davies Cup είναι η Εσθονία, το Σαν Μαρίνο και το Μαυροβούνιο, ενώ στο Β Όμιλο είναι η Κύπρος, η Βόρειος Μακεδονία, η Μάλτα και η Μολδαβία.

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή όλες οι ομάδες από τους δύο Ομίλους θα διαγωνιστούν μεταξύ τους και θα ταξινομηθούν ανάλογα με τη βαθμολογική τους κατάταξη, ενώ το Σάββατο θα διεξαχθούν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

Πηγή:ΚΥΠΕ