X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜικρή αύξηση στην παραγωγή στο τομέα των κατασκευών στην ΕΕ το Σεπτέμβριο...

Μικρή αύξηση στην παραγωγή στο τομέα των κατασκευών στην ΕΕ το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την Eurostat

Μικρή αύξηση σημειώθηκε στην εποχιακά προσαρμοσμένη παραγωγή στον τομέα των κατασκευών τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τις οποίες δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2022 καταγράφηκε αύξηση 0,1% στην ευρωζώνη και 0,2% στην ΕΕ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2022, ενώ τον Αύγουστο του 2022 είχε σημειωθεί πτώση 1,0% στην ευρωζώνη και 0,9% στην ΕΕ.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021, η εποχιακά προσαρμοσμένη παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα αυξήθηκε κατά 1,0% στην ευρωζώνη και κατά 1,4% στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία για την Κύπρο καθώς είναι μια από τις χώρες (μαζί με την Ελλάδα, την Εσθονία, την Κροατία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα) που δεν υποχρεούνται να παρέχουν στοιχεία το αργότερο 15 μέρες μετά το τέλος του μήνα.

Ανά τομέα, οι κατασκευές κτηρίων τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 0,1%, ενώ οι εργασίες πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 0,6%. Στην ΕΕ κατά την ίδια περίοδο, οι εργασίες πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 1,5% και οι κατασκευές κτηρίων μειώθηκαν κατά 0,1%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν δεδομένα, οι μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Ρουμανία (+3,2%), τη Σουηδία (+2,8%) και την Ουγγαρία (+2,2%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Πολωνία (-5,8%), την Πορτογαλία (-2,7%) και την Αυστρία (-2,6%).

Σε σχέση με πέρσι στην ευρωζώνη, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% στις κατασκευές κτηρίων και κατά 0,2% στις υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού. Στην ΕΕ κατά την ίδια περίοδο, οι κατασκευές κτηρίων αυξήθηκαν κατά 1,4% και οι υπηρεσίες πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 1,3%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν στοιχεία, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στην παραγωγή σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στη Ρουμανία (+26,2%), τη Σλοβενία (+26,1%) και την Αυστρία (+6,3%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ισπανία (-12,3%), τη Τσεχία (-3,7%) και τη Γερμανία (-2,6%).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share