X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜικρή πτώση του δείκτη ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο τον Οκτώβριο, αυξημένος σε...

Μικρή πτώση του δείκτη ετήσιου πληθωρισμού στην Κύπρο τον Οκτώβριο, αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 8,6% στην Κύπρο, σε σύγκριση με 10,6% στην ευρωζώνη και 11,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρισκόταν ο ετήσιος δείκτης πληθωρισμού τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Ο ετήσιος δείκτης πληθωρισμού στην Κύπρο βρισκόταν στο 9,0% τον Σεπτέμβριο και στο 4,4% πέρσι τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης στην ευρωζώνη βρισκόταν στο 9,9% τον Σεπτέμβριο και στο 4,1% πέρσι τον Οκτώβριο. Στην ΕΕ ο δείκτης βρισκόταν στο 10,9% τον Σεπτέμβριο και στο 4,4% πέρσι τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των κρατών μελών, οι χαμηλότεροι ετήσιοι δείκτες πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Γαλλία (7,1%), την Ισπανία (7,3%) και τη Μάλτα (7,4%).

Οι υψηλότεροι ετήσιοι δείκτες καταγράφηκαν στην Εσθονία (22,5%), τη Λιθουανία (22,1%) και την Ουγγαρία (21,9%).

Ο ετήσιος δείκτης πληθωρισμού μειώθηκε σε σχέση με τον Σεπτέμβριο σε 11 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 13.

Το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο προήλθε από τον τομέα της ενέργειας (+4,44 ποσοστιαίες μονάδες, πμ) και ακολουθούσαν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (+2,74 πμ), οι υπηρεσίες (+1,82 πμ) και τα βιομηχανικά αγαθά εκτός της ενέργειας (+1,62 πμ).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share