X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜικρή μείωση στις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις τον Ιούνιο

Μικρή μείωση στις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις τον Ιούνιο

Στα €2,92 δισεκατομμύρια διαμορφώθηκαν οι μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις (ΜΕΧ) τον Ιούνιο του 2022, παρουσιάζοντας αμελητέα μείωση €34 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, ο Δείκτης ΜΕΧ ως προς τα συνολικά δάνεια διαμορφώθηκε στο 11,2% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 11,4% τον προηγούμενο μήνα.

Τα καθαρά μη εξυπηρετούμενα δάνεια (εξαιρουμένων των αναδιαρθρωμένων δανείων που βάσει της οδηγίας της ΕΒΑ παραμένουν ως μη εξυπηρετούμενα), τον Ιούνιο παρουσίασαν μείωση €65 εκατ. υποχωρώντας στα €2,05 δις.

Εξάλλου, τα συνολικά αναδιαρθρωμένα δάνεια τον Ιούνιο έφθασαν τα €3,27 δις σε σύγκριση με €3,30 δις τον προηγούμενο μήνα, εκ των οποίων τα €1,41 δις συνεχίζουν τα ταξινομούνται ως ΜΕΔ σε σύγκριση με €1,43 δις τον προηγούμενο μήνα.

Οι συσσωρευμένες προβλέψεις τον Ιούνιο παρέμειναν περίπου αμετάβλητες στα €1,48 δις, εκ των οποίων το €1,35 δις αφορούσε ΜΕΧ, με τον δείκτη κάλυψης των ΜΕΧ να ανέρχεται στο 46,2%.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, οι ΜΕΧ των επιχειρήσεων υποχώρησαν τον Ιούνιο στα €1,16 δις από €1,19 δις τον προηγούμενο μήνα, εκ των οποίων τα €0,89 δις αφορούσαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε σύγκριση με €0,93 δις τον Ιούνιο.

Ο δείκτης κάλυψης των εταιρικών ΜΕΧ διαμορφώθηκε στο 61% και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο 64%.

Οι συνολικές ΜΕΧ των νοικοκυριών ανήλθαν σε €1,43 δις τον Ιούνιο από €1,47 τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη κάλυψης να διαμορφώνεται στο 33%.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share