Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μισέλ: Η ενίσχυση συνεργασίας στην άμυνα και η κοινή δήλωση με ΝΑΤΟ στην ατζέντα του άτυπου δείπνου στη Σλοβενία

Μισέλ: Η ενίσχυση συνεργασίας στην άμυνα και η κοινή δήλωση με ΝΑΤΟ στην ατζέντα του άτυπου δείπνου στη Σλοβενία

0
Μισέλ: Η ενίσχυση συνεργασίας στην άμυνα και η κοινή δήλωση με ΝΑΤΟ στην ατζέντα του άτυπου δείπνου στη Σλοβενία

Σημαντική συνάντηση στην οποία θα συζητηθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή σκηνή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ το δείπνο που πραγματοποιείται εντός ολίγου, το βράδυ της Τρίτης, στο κάστρο Brdo στη Σλοβενία, μια μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Μισέλ ανέφερε κατά την άφιξή πως το δείπνο αποτελεί ευκαιρία να συζητηθούν οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στον Ινδοειρηνικό, αλλά και οι σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα.

«Είμαστε δεσμευμένοι σε μια πολυμερή προσέγγιση και πεπεισμένοι πως χρειαζόμαστε ισχυρούς εταίρους και σύμμαχους» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως για αυτό «θεωρούμε το ΝΑΤΟ θεμέλιο της ασφάλειας μας». Την ίδια στιγμή, επεσήμανε, «είναι σημαντικό να δούμε πώς μπορούμε να ενεργούμε με αυτονομία», παράλληλα με τις συνεργασίες και τις συμμαχίες της ΕΕ.

Ο κ. Μισέλ πρόσθεσε πως οι ηγέτες θα εργαστούν και για τον στόχο μιας κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΝΑΤΟ και θα ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα.

«Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε επίπεδο της ΕΕ, αλλά και πως το ΝΑΤΟ είναι κεντρικός πυλώνας της ασφάλειας στην Ευρώπη και στον κόσμο», υπογράμμισε.

Πηγή:ΚΥΠΕ