X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΜνημόνιο συναντίληψης για μετάβαση στην καθαρή ενέργεια υπέγραψαν ΕΕ και Αίγυπτος στο...

Μνημόνιο συναντίληψης για μετάβαση στην καθαρή ενέργεια υπέγραψαν ΕΕ και Αίγυπτος στο Σαρμ ελ-Σέιχ

Μνημόνιο συναντίληψης για ενίσχυση της μακροπρόθεσμης συνεργασίας τους όσον αφορά τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, μεταξύ άλλων, μέσω της δημιουργίας μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για το ανανεώσιμο υδρογόνο και την προετοιμασία του εδάφους για δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στην Αίγυπτου, υπέγραψαν τη Τετάρτη στο Σαρμ ελ-Σέιχ στο περιθώριο της κλιματικής συνόδου COP27 εκπρόσωποι της Κομισιόν και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Το διμερές μνημόνιο συναντίληψης υπογράφηκε από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο υπεύθυνο για την Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς, και την Επίτροπο Ενέργειας Κάντρι Σίμσον εκ μέρους της Επιτροπής, και τον Υπουργό Πετρελαίου Τάρεκ ελ-Μόλα και τον Υπουργό Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμης Ενέργειας Μοχάμεντ Σάκερ ελ-Μαρκάμπι εκ μέρους της Αιγύπτου.

Η υπογραφή αποτελεί συνέχεια της κοινής δήλωσης της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η σχέση με την Αίγυπτο στον τομέα της ενέργειας θα συνεισφέρει στο να τεθούν οι βάσεις για μια Εταιρική Σχέση ΕΕ – Μεσογείου για το Ανανεώσιμο Υδρογόνο.

Οι αξιωματούχοι υπέγραψαν επίσης κοινή δήλωση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Αιγύπτια Υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας, Ράνια ελ-Μασάτ, και ανακοίνωσαν συνεισφορά μέχρι 35 εκατομμυρίων ευρώ από την Κομισιόν στην Πρωτοβουλία Ενεργειακού Πλούτου (Energy Wealth Initiative) της Αιγύπτου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share