X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΜνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στη Λευκωσία οι Εθνικοί Οργανισμοί Τυποποίησης Κύπρου και Ελλάδας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν στη Λευκωσία οι Εθνικοί Οργανισμοί Τυποποίησης Κύπρου και Ελλάδας

Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Τυποποίησης υπέγραψαν στη Λευκωσία οι Εθνικοί Οργανισμοί Τυποποίησης Κύπρου και Ελλάδας, CYS και ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ, αντίστοιχα.

Ανακοίνωση του CYS αναφέρει ότι «η αντιπροσωπεία του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ, αποτελούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νικόλαο Καλάκο και το Μέλος του Δ.Σ. και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ιωάννη Μηχιώτη, φιλοξενήθηκε από τον CYS στη παρουσία του Προέδρου του CYS, Οθωνα Θεοφίλου και του Μέλους του Δ.Σ. Δρ. Ρίκκου Κυπριανού».

Την εποικοδομητική συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συνεργασίας των δύο οργανισμών με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας των εταίρων της κοινωνίας σε Κύπρο και Ελλάδα, ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τη Γενική Διευθύντρια του CYS Αθηνά Παναγιώτου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ στη παρουσία και του Διευθυντή Τυποποίησης του CYS, Πάμπου Καμμά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Μνημόνιο Συνεργασίας, «συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες στη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων, τη διάθεσή τους στην κυπριακή αγορά, την από κοινού εκπόνηση εθνικών προτύπων και προδιαγραφών κοινού ενδιαφέροντος, τη συνεργασία για ανάπτυξη εργασιών στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο & Μέση Ανατολή, εκπαιδεύσεις, ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορα θέματα διακυβέρνησης, στρατηγικής και τεχνικού ενδιαφέροντος τόσο εγχώρια όσο και σε διεθνές ή περιφερειακό επίπεδο και άλλα».

Παραδείγματα πεδίων συνεργασίας, η ενέργεια και πηγές ενέργειας, οι υδρογονάνθρακες, οι υπηρεσίες, κατασκευές, ασφάλεια και υγεία στην εργασία, αειφορία, ψηφιοποίηση και σύγχρονα συστήματα πληροφορικής.

Οπως δήλωσαν εκπρόσωποι των δύο οργανισμών, «το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας CYS-ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ επαναπροσδιορίζει τις άριστες σχέσεις τους γεγονός που αντανακλάται θετικά και στις οικονομίες των δύο χωρών ενώ αποτελεί εναρκτήριο για ενεργητική δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, τόσο περιφερειακά όσο και στην Ευρωπαϊκή Τυποποίηση».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share