Home Featured Μπασκέτα ανακύκλωσης στο Τσίρειο Γυμνάσιο από τη Medochemie

Μπασκέτα ανακύκλωσης στο Τσίρειο Γυμνάσιο από τη Medochemie

0
Μπασκέτα ανακύκλωσης στο Τσίρειο Γυμνάσιο από τη Medochemie

Με μήνυμα «Βάζουμε καλάθι την ανακύκλωση και σώζουμε τη γη» η φαρμακοβιομηχανία Medochemie χορήγησε την εγκατάσταση «μπασκέτας ανακύκλωσης», στο Τσίρειο Γυμνάσιο Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ιδέα επιλέχθηκε μετά από ενδοσχολικό διαγωνισμό και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών, καθώς μέσα από το παιχνίδι υιοθετούν την κουλτούρα της ανακύκλωσης ως μέρος της καθημερινότητάς τους, βάζοντας «καλάθι» από υλικά PMD, όπως άδεια μπουκάλια νερού, τενεκεδάκια αναψυκτικών και άδειες συσκευασίες χυμού.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Τσίρειο Γυμνάσιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie, Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, αναφέρθηκε στα οφέλη της ανακύκλωσης, τονίζοντας ότι βάσει απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, τα πλαστικά μπουκάλια θα πρέπει να συλλέγονται και να ανακυκλώνονται σε ποσοστό 90% μέχρι το 2029, ενώ η κατασκευή τους θα πρέπει να αποτελείται κατά 30% από ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2030.

Με την ανακύκλωση, υπέδειξε ο Δρ. Σεργίδης, «βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στη μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη μείωση των αποβλήτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας».

Πηγή:ΚΥΠΕ