X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝα ληφθούν σοβαρά οι «απειλές» του Πούτιν: Οι πρώτες Διεθνείς Αντιδράσεις μετά...

Να ληφθούν σοβαρά οι «απειλές» του Πούτιν: Οι πρώτες Διεθνείς Αντιδράσεις μετά το Διάγγελμα

Η ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη ήταν μία ανησυχητική κλιμάκωση και οι απειλές που έκανε πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, είπε η Βρετανή Υπουργός Εξωτερικών, Τζίλιαν Κίγκαν στο Sky News.

Ο Πούτιν διέταξε την πρώτη στρατιωτική επιστράτευση της Ρωσίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι αν συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε «πυρηνικό εκβιασμό», η Μόσχα θα απαντήσει με τη δύναμη όλου του τεράστιου οπλοστασίου της.

«Ξεκάθαρα, είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη, επειδή, ξέρετε, δεν έχουμε τον έλεγχο – δεν είμαι σίγουρη αν έχει κι αυτός τον έλεγχο, στην πραγματικότητα. Αυτό είναι προφανώς μία κλιμάκωση», είπε η Κίγκαν.

«Είναι ανατριχιαστικό… Είναι μία σοβαρή απειλή, αλλά έχει ξαναγίνει στο παρελθόν», είπε στο BBC σε μία ξεχωριστή συνέντευξη.

«Όλο το διάγγελμα ήταν ξεκάθαρα κι άλλα ψέματα του Πούτιν, ήταν ένα ξαναγράψιμο της ιστορίας», είπε η Keegan”.

Για περαιτέρω κλιμάκωση, εξαιτίας της μερικής επιστράτευσης έκανε λόγο και ο Γερμανός Αντικαγελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση διερευνά την απάντησή της σε αυτή. Πρόσθεσε ότι είναι «ακόμα ένα κακό και λάθος βήμα από τη Ρωσία, το οποίο, φυσικά, θα συζητήσουμε και θα διαβουλευτούμε πολιτικά για το πώς να απαντήσουμε».

Η επιστράτευση ήταν «προβλέψιμη» και θα αποδειχθεί εξαιρετικά αντιδημοφιλής, ενώ υπογραμμίζει ότι ο πόλεμος δεν πάει σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Μόσχας, είπε ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος, Μικχαΐλο Ποντόλιακ, στο Reuters.

Πρόσθεσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να μετακινήσει το φταίξιμο της έναρξης ενός «απρόκλητου πολέμου» και της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στη Ρωσία, στη Δύση.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προέτρεψε όλα τα μέρη να συμμετάσχουν σε διάλογο και διαβουλεύσεις και να βρουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες όλων των μερών για την ασφάλεια, αφού ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση για αυτό που περιέγραψε ως «πυρηνικό εκβιασμό».

Η θέση της Κίνας για την Ουκρανία είναι συνεπής και σαφής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ουάνγκ Γουένμπιν, σε τακτική ενημέρωση των ΜΜΕ την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, το ρωσικό ρούβλι έπεσε 1% στο 61,2 έναντι του αμερικάνικου δολαρίου την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της μερικής επιστράτευσης από τον Πούτιν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share