Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Να μην εκμεταλλεύονται ή να κακοποιούν ζώα το Πάσχα, καλεί το κοινό το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Να μην εκμεταλλεύονται ή να κακοποιούν ζώα το Πάσχα, καλεί το κοινό το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

0
Να μην εκμεταλλεύονται ή να κακοποιούν ζώα το Πάσχα, καλεί το κοινό το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Να μην εκμεταλλέυονται ή να κακοποιούν ζώα κατά τη διάρκεια του Πάσχα, για σκοπούς ψυχαγωγίας, καλεί το κοινό το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, δηλώνοντας ότι είναι ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή εμπορικής και άλλης εκμετάλλευσης ζώων από όπου και εάν αυτή προέρχεται.

Σε ανακοίνωση, το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρεται σε “αχρείαστες και περιττές πρακτικές”  οι οποίες δεν θα πρέπει να πραγματοποιούνται από Δήμους και Κοινότητες, ή από άλλους πολίτες κατά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα, αλλά και των Χριστουγέννων ή άλλων γιορτών. Αυτά αφορούν διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών στα οποία συμμετέχουν ζώα, αναφέρει το κόμμα. “Η χρήση κάποιου ζώων με μόνο σκοπό την ανθρώπινη ψυχαγωγία αποτελεί μια απαράδεκτη μορφή κακομεταχείρισης και κακοποίησης των ζώων,” λέει.

Το κόμμα αναφέρεται σε λοταρίες και καζαντί όπου κληρώνονται ζώα όπως πρόβατα, κατσίκια, γουρουνάκια, κοτοπουλάκια, και κουνελάκια, μεταξύ άλλων, και σε προσφορά ως δώρο στα παιδάκια, ή και ενήλικες, κοτοπουλάκια, κουνελάκια, γουρουνάκια, περιστέρια και άλλα, δηλώνοντας ότι “τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να χαρίζονται ως δώρο. Τα ζώα έχουν ανάγκες και απαιτούν συνειδητή επιλογή για την απόκτησή τους,” αναφέρει το κόμμα.

Ανφερόμενο στις γαϊδουροδρομίες, το κόμμα αναφέρει οτι η ταλαιπωρία, η κακομεταχείριση, η οχλαγωγή και τα πειράγματα αποτελούν μορφή κακοποίησης, ενώ όσον αφορά την προσφορά κόκκινων αυγών ή αυγοδρομίες, η ανακοίνωση λέει οτι “είναι κρίμα να χάνεται η ευκαιρία για ζωή ενός κοτόπουλου απλά για τη διασκέδαση των ανθρώπων.”

Επιπλέον, προστίθεται, παρόλο που το κόμμα διαφωνεί γενικότερα με την οποιαδήποτε σφαγή, σημαντικό για τη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας είναι και ο τερματισμός των παράνομων σφαγών ζώων της πίσω αυλής.

Πηγή:ΚΥΠΕ