X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣNASA: H αποστολή Artemis 1 εκτοξεύτηκε σήμερα για τη Σελήνη – Θα...

NASA: H αποστολή Artemis 1 εκτοξεύτηκε σήμερα για τη Σελήνη – Θα χρειαστεί 2,5 μέρες για να φτάσει

H μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 με προορισμό τη Σελήνη ξεκίνησε το ταξίδι της.

Η εκτόξευση του πυραύλου SLS (Space Launch System), του ισχυρότερου που κατασκεύασε ποτέ η NASA, έγινε σήμερα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 8.47.

Όλα πάνε καλά και πλέον έχει μπει σε τροχιά και θα ξεδιπλωθούν οι ηλιακοί συλλέκτες.

“Ξανά στο φεγγάρι κι ακόμα παραπέρα. Μόλις εκτοξεύτηκε το μέλλον της ανθρώπινης αεροδιαστημικής. Στο κέντρο ελέγχου στο Χιούστον όλα είναι ήσυχα, όλα πάνε καλά” σύμφωνα με τη NASA όπου μόλις απενεργοποιήθηκε και το σύστημα ματαίωσης αποστολής που σημαίνει ότι βγήκε επιτυχώς από την ατμόσφαιρα της γης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 είναι δοκιμαστική και δεν έχει στόχο την προσελήνωση της κάψουλας Orion, που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά αστροναυτών. Θα χρειαστεί περίπου 2,5 μέρες για να φτάσει στη Σελήνη. Η αποστολή θα διαρκέσει περίπου 25 ημέρες και η κάψουλα θα επιστρέψει στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου.

Το πιο κρίσιμο κομμάτι της αποστολής είναι αυτό της επιστροφής στη γη όπου θα δοκιμαστεί η θερμική του ασπίδα του σκάφους σε θερμοκρασίες 2.700 βαθμών Κελσίου που θα αναπτυχθούν στο εξωτερικό του.

Νωρίτερα, δύο απόπειρες εκτόξευσης ματαιώθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η μη επανδρωμένη αποστολήσηματοδοτεί την έναρξη του εμβληματικού προγράμματος Artemis, που φιλοδοξεί να στείλει την πρώτη γυναίκα στη Σελήνη, το νωρίτερο το 2025.

Στα σχέδια της NASA είναι η διατήρηση μόνιμης παρουσίας αστροναυτών στη Σέληνη, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο της Γης.

Για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, θα είναι το εφαλτήριο για την πρώτη αποστολή στον πλανήτη Άρη.

Τη διαδικασία είδαν σε απευθείας μετάδοσης χιλιάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο.

Πηγή:http://www.ertews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share