X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα προστατευόμενη περιοχή στη Βουλγαρία για το είδος του αλπικού τρίτωνα

Νέα προστατευόμενη περιοχή στη Βουλγαρία για το είδος του αλπικού τρίτωνα

Η Βουλγαρία προχώρησε στην κήρυξη μιας νέας προστατευόμενης περιοχής στα νοτιοδυτικά της χώρας ύστερα από εντολή της υπηρεσιακής Υπουργού Περιβάλλοντος και Υδάτων Ροσίτσα Καραμφίλοβα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος  οι «Τοποθεσίες του αλπικού τρίτωνα  στο όρος Ruy» καλύπτουν μια έκταση σχεδόν 5 εκταρίων στην επικράτεια των χωριών Rani Lug και Nasalevtsi.

Η προστατευόμενη περιοχή θα συμβάλει στη διατήρηση του αλπικού τρίτωνα (Ichthyosaura alpestris) – ενός αμφίβιου είδους που έχει ταξινομηθεί ως ευάλωτο στο Κόκκινο Βιβλίο Δεδομένων της Βουλγαρίας – μαζί με τον βιότοπό του καθώς και τις περιοχές αναπαραγωγής άλλων σημαντικών ειδών αμφιβίων, όπως η σαλαμάνδρα (Salamandra salamandra),  ο λείος τρίτωνας (Lissotriton vulgaris), ο νότιος λοφιοφόρος τρίτωνας (Triturus karelinii), ο κίτρινος φρύνος (Bombina variegata), ο κοινός φρύνος (Bufo bufo) και ο ευκίνητος βάτραχος (Rana dalmatina).

Η νέα προστατευόμενη περιοχή κηρύχθηκε μετά από πρόταση του Ινστιτούτου Έρευνας Βιοποικιλότητας και Οικοσυστήματος με τη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών και το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με την Ακαδημία.

Στη Βουλγαρία, ο αλπικός τρίτωνας βρίσκεται επίσης στο Osogovo και στην περιοχή Teteven στη Βαλκανική Οροσειρά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share