X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝέα υπόθεση απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις €80 000...

Νέα υπόθεση απάτης και απόσπασης χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις €80 000 διερευνά η Αστυνομία

Νέα υπόθεση απάτης και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού που ξεπερνά τις 80 χιλιάδες ευρώ, διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε στο ΤΑΕ Λευκωσίας, άντρας ηλικίας 73 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, 73χρονος υπέβαλε την Κυριακή καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας, σύμφωνα με την οποία, τον περασμένο Ιούλιο, επικοινώνησε μαζί του μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεπικοινωνιών, άγνωστη του γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως εργαζόμενη στο ελληνικό κλιμάκιο επενδυτικής εταιρείας που εδρεύει σε ευρωπαϊκή χώρα.

Η ύποπτη τον ενημέρωσε για διάφορα επενδυτικά προγράμματα που παρέχει η εταιρεία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και τον παρότρυνε να επενδύσει σε αυτά. Αφού αρχικά ο 73χρονος ανάφερε στην ύποπτη ότι έχει ήδη επενδύσει χρήματα σε άλλη πλατφόρμα, η ύποπτη τον προέτρεψε να επενδύσει χρήματα και μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας της, ώστε αυτός να συγκρίνει την απόδοση κέρδους των επενδύσεων του.

Ο 73χρονος πείστηκε και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία, ο ίδιος έδωσε πρόσβαση στην άγνωστη του γυναίκα, ώστε εκείνη να συνδεθεί με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και να δημιουργήσει εκ μέρους του επενδυτικό λογαριασμό στην πλατφόρμα επενδύσεων της εταιρείας της. Ο 73χρονος στη συνέχεια μετέφερε από τραπεζικό λογαριασμό του, το συνολικό ποσό των 84,000 ευρώ, σε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως του είχε υποδείξει η ύποπτη γυναίκα, με σκοπό τα χρήματα του να επενδυθούν σε κρυπτονομίσματα, πετρέλαιο, και πολύτιμα μέταλλα.

Τέλη Νοεμβρίου, όταν ο 73χρονος επικοινώνησε με την άγνωστη του γυναίκα και ανέφερε ότι επιθυμεί να εξαργυρώσει κρυπτονομίσματα στα οποία είχε επενδύσει, αξίας 49,000 ευρώ, η ύποπτη διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του, με αποτέλεσμα αυτός να υποψιαστεί ότι είχε εξαπατηθεί.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share