X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα υποβάθμιση από τον Fitch του κινέζικου γίγαντα ακινήτων Evergrande που κινδυνεύει...

Νέα υποβάθμιση από τον Fitch του κινέζικου γίγαντα ακινήτων Evergrande που κινδυνεύει με χρεοκοπία

Την δεύτερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του σε δύο ημέρες, υπέστη την Τετάρτη ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Evergrande, αυξάνοντας τους φόβους ότι η πιο χρεωμένη εταιρεία στον κόσμο θα χρεοκοπήσει και η μετοχή της θα πέσει κάτω από την τιμή εισαγωγής της στο χρηματιστήριο πριν από 12 χρόνια.

Η εισηγμένη εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ έχει αναλάβει ένα σύνολο δανειακών υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια, συνολικού ύψους άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να χρηματοδοτήσει την ταχεία ανάπτυξη και μια σειρά από αγορές ακινήτων, καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας κινεζικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ωστόσο, η εταιρεία τα τελευταία χρόνια καταβάλει προσπάθειες να εξυπηρετήσει τα χρέη της και η υποχώρηση του τομέα των ακινήτων στο Πεκίνο έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη την άντληση μετρητών, προκαλώντας ανησυχίες ότι θα χρεοκοπήσει.

Πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη, καθώς η εταιρεία – η οποία ισχυρίζεται ότι απασχολεί 200.000 άτομα και δημιουργεί έμμεσα 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Κίνα – αναμένεται να συμπαρασύρει εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, αυτές οι ανησυχίες αυξήθηκαν την Τετάρτη όταν ο Fitch υποβάθμισε την αξιολόγησή της εταιρείας σε CC, αντικατοπτρίζοντας την άποψή του ότι “μια πιθανή αθέτηση πληρωμών φαίνεται πιθανή”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share