Home Featured Nέα Υόρκη: Στις 17:00 τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου

Nέα Υόρκη: Στις 17:00 τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου

0
Nέα Υόρκη: Στις 17:00 τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τελέσει τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Η τελετή των θυρανοιξίων της νέας εκκλησίας, με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, πραγματοποιείται την Τρίτη, ενώ έχουν συμπληρωθεί φέτος 20 χρόνια από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

To βραβείο ανθρώπινης αξιοπρέπειας απένειμαν στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας μέλη της αμερικανο-εβραΪκής επιτροπής για την συνεισφορά του στον διαθρησκειακό διάλογο και τις πρωτοβουλίες του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολαίος είπε ότι σε αυτό το βραβείο αποτυπώνονται όλα όσα πρεσβεύει η μητέρα εκκλησία. Διάλογος, συμφιλίωση και συνεχής μάχη κατά του μίσους, του αντισημιτισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Αγιασμό στο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσία Μητροπολιτών και πιστών.

«Εύχομαι από τη Νέα Υόρκη να καταφθάνουν στο Φανάρι μόνο ευχάριστα νέα που θα μας κάνουν να καυχόμεθα εν Κυρίω, θα μας κάνουν υπερήφανους και θα μας δίνουν ενίσχυση για να συνεχίζουμε κι εμείς το υπεύθυνο έργο μας από την ιερά καθέδραν της Κωνσταντινούπολης» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πηγή:www.ertnews.gr