X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΝέας γενιάς διαστημικές στολές θα χρησιμοποιηθούν για τον ΔΔΣ, την επιστροφή στη...

Νέας γενιάς διαστημικές στολές θα χρησιμοποιηθούν για τον ΔΔΣ, την επιστροφή στη Σελήνη και την ιστορική μετάβαση στον πλανήτη Άρη

Νέας γενιάς διαστημικές στολές θα έχουν σύντομα οι αστροναύτες ύστερα από σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η NASA.

Οι υπερσύγχρονες διαστημικές στολές θα συμβάλουν στην αρτιότερη εξερεύνηση του διαστήματος, τόσο για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και μετέπειτα για την επιστροφή στη Σελήνη και σε επόμενο στάδιο για την πρώτη προσεδάφιση ανθρώπου στον πλανήτη Αρη.

Η NASA επέλεξε τις εταιρείες Axiom Space και Collins Aerospace για να προωθήσει τις δυνατότητες του διαστημικού περίπατου σε χαμηλή τροχιά αλλά και στη Σελήνη, αγοράζοντας υπηρεσίες που παρέχουν στους αστροναύτες διαστημικές στολές επόμενης γενιάς  και συστήματα διαστημικού περιπάτου για εργασίες που απαιτούνται εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, για την εξερεύνηση της σεληνιακής επιφάνειας στις αποστολές “Άρτεμις” αλλά και για την προετοιμασία των πρώτων επανδρωμένων αποστολών στον Άρη.

Η επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη μετά από μισό αιώνα – όταν άφηνε τα ίχνη του ο Νιλ Άρμστρονγκ – αποτελεί την προτεραιότητα της NASA και της αμερικανικής κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να δοκιμαστούν νέες τεχνολογίες που θα μας επιτρέψουν να κατακτήσουμε τον πλανήτη Άρη.

Η NASA δεσμεύεται να προσεδαφίσει σύντομα Αμερικανούς αστροναύτες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γυναίκας, στη Σελήνη μέσω του προγράμματος που ονόμασε Άρτεμις, τιμώντας για άλλη μια φορά την ελληνική μυθολογία.

Σε ανακοίνωσή της, εξηγεί ότι η Άρτεμις είναι η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα και θεά της Σελήνης στην ελληνική μυθολογία. Τώρα, αναφέρει η NASA, “είναι η προσωποποίηση του δρόμου μας προς το φεγγάρι και είναι το όνομα που δώσαμε στο πρόγραμμά μας για επιστροφή αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης, περιλαμβανομένης και της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άντρα”.

“Όταν προσεληνωθούν, οι Αμερικανοί αστροναύτες μας θα πατήσουν το πόδι τους εκεί όπου δεν πήγε ποτέ κανένας άνθρωπος, στον νότιο πόλο της Σελήνης”, αναφέρει περήφανα η αμερικανική υπηρεσία.

Τονίζει ότι οι αστροναύτες θα εξερευνήσουν τη Σελήνη χρησιμοποιώντας καινοτόμες νέες τεχνολογίες, συστήματα και ρομπότ, θα βρουν και θα χρησιμοποιήσουν νερό και άλλους ζωτικής σημασίας πόρους που απαιτούνται για μακροχρόνια εξερεύνηση και θα μάθουν  πώς να ζουν και να λειτουργούν στην επιφάνεια ενός άλλου ουράνιου σώματος, όπου οι αστροναύτες θα είναι μόνο τρεις μέρες μακριά από τη Γη.

Επίσης, με αυτή την αποστολή, η NASA θα συνεργαστεί με τους εμπορικούς και διεθνείς εταίρους της  για να καθιερώσει βιώσιμες αποστολές έως το 2028 και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει τις  γνώσεις της για να κάνει το επόμενο τεράστιο άλμα – στέλνοντας αστροναύτες στον Άρη.

Επίσης, στόχος είναι να καθιερωθεί η αμερικανική ηγεμονία και η στρατηγική της παρουσία στη Σελήνη,  διευρύνοντας την παγκόσμια οικονομική επιρροή των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι μόνο 12 άνθρωποι πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη, όλοι άντρες και Αμερικανοί. Ήταν η χρυσή εποχή του προγράμματος Απόλλων στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και αρχές της δεκαετίας του 1970.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι στο φεγγάρι διαρκεί τρεις ημέρες, ενώ για τον Άρη χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share