X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα

Τοποθέτηση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των παρακολουθήσεων αναμένεται να κάνει, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κομματικής διαδικασίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης έχει πάρει διαστάσεις μετά και τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου στα οποία εμφανίζεται νέα λίστα υπό παρακολούθηση Υπουργών αλλά και επαφές του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη με πρόσωπα κλειδιά της εταιρίας Intellexa που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, θα εκφράσει πολλά ερωτήματα για το θέμα των υποκλοπών, και θα μιλήσει για κάποια κέντρα που επιδιώκουν να ρίξουν την κυβέρνηση «γιατί δεν θέλουν τον ίδιο Πρωθυπουργό» ενώ θα υποστηρίξει ότι «οι θύτες δεν μπορεί να είναι και θύματα».

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον κύριο Οικονόμου και στον κύριο Μητσοτάκη, που η κυβέρνησή τους έπεσε θύμα παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο μετά τη δήλωση που έκανε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τις παρακολουθήσεις.

«Αν αυτοί που μας κυβερνούν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ήταν απλά νούμερα επιθεώρησης. Όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν αξίζει στη χώρα μια τόσο ανεύθυνη κυβέρνηση, ούτε στους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως επισημαίνει, «τώρα που πλέον κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων παραδέχεται εμμέσως την ορθότητα της λίστας των παρακολουθήσεων, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη σοβαρές απαντήσεις για τις νέες αποκαλύψεις εφημερίδων και όχι γελοίους ισχυρισμούς πανικού», αναφέρει στη συνέχεια.

Τη θέση της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων εξέφρασε εκ νέου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με αφορμή τη νέα λίστα με ονόματα προσώπων που φέρεται να παρακολουθούνταν, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento».

«Η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών. Παράλληλα, η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και την απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών», απαντά ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης».

Εξάλλου, ανέφερε, «είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά».

Η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα.

«Το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share