X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΝέες ευκαιρίες για επιστήμονες με την εισδοχή στη Διεθνή Ένωση Βιοχημείας, λέει...

Νέες ευκαιρίες για επιστήμονες με την εισδοχή στη Διεθνή Ένωση Βιοχημείας, λέει το Σωματείο Βιολογικών Επιστημών

Η εισδοχή του Σωματείου Βιολογικών Επιστημών Κύπρου (SBSCy) ως Μέλους στη Διεθνή Ένωση Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (IUBMB) διανοίγει νέες ευκαιρίες πρόσβασης στους επιστήμονες της Κύπρου, αφού στη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2021, η IUBMB εξέλεξε ως νέο Μέλος της και αντιπρόσωπο της Κύπρου το σωματείο, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Η SBSCy είναι νέα επιστημονική οργάνωση που ιδρύθηκε και ενεγράφη επίσημα στα τέλη του 2020 και ήδη περιλαμβάνει πολλά μέλη προερχόμενα από διαφορετικούς τομείς (πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, διαγνωστικά και κλινικά εργαστήρια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εταιρείες βιοτεχνολογίας, υπουργεία και μη κυβερνητικούς οργανισμούς), τα οποία συστρατεύονται για την προώθηση των Βιολογικών Επιστημών στην Κύπρο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Βιολογικών Επιστημών Κύπρου.

Κύριος στόχος της SBSCy, όπως αναφέρεται, είναι η ενδυνάμωση της υψηλού επιπέδου έρευνας στις Βιολογικές Επιστήμες, η περαιτέρω εκπαίδευση των Βιολόγων μέσω τοπικών και διεθνών δραστηριοτήτων (συνέδρια, πρόσβαση σε υποτροφίες/χρηματοδότηση, διεθνής δικτύωση), και η διάχυση γνώσης και ενημέρωσης στο ευρύ κοινό.

Η Πρόεδρος της SBSCy, Καθ. Ν. Σανταμά, έχει ορισθεί μέλος της επιτροπής της IUBMB για Συνέδρια και, συνεπώς, η εταιρεία θα συμμετέχει ενεργά στον καθορισμό του προγράμματος συνεδρίων για την περίοδο 2025-2029, προστίθεται.

Η Διεθνής Ένωση Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (IUBMB) είναι ένας ιστορικός επιστημονικός οργανισμός που ιδρύθηκε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να υποβοηθήσει την επανακινητοποίηση και συνεργασία των διεθνών επιστημόνων. Σήμερα, η IUBMB αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς στο πεδίο των Mοριακών Επιστημών της Ζωής που ενώνει βιοχημικούς και μοριακούς βιολόγους από 79 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συμμετοχή στην SBSCy είναι ανοικτή σε όλους τους Βιολόγους που ζουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με αίτηση που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.sbscy.org .

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share