Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ Νέες, λιγότερο ηχηρές, παραιτήσεις από την κυβέρνηση Τζόνσον

Νέες, λιγότερο ηχηρές, παραιτήσεις από την κυβέρνηση Τζόνσον

0
Νέες, λιγότερο ηχηρές, παραιτήσεις από την κυβέρνηση Τζόνσον

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί από την κυβέρνηση Τζόνσον στη Βρετανία ο Υφυπουργός Παιδείας Γουίλ Κινς.

Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε «αποδεχθεί και επαναλάβει» διαβεβαιώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε γνώση των καταγγελιών κατά του Βουλευτή Κρις Πίντσερ για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης πριν τον τοποθετήσει στο κυβερνητικό σχήμα τον Φεβρουάριο.

Οι διαβεβαιώσεις αυτές αποδείχθηκαν «ανακριβείς», τονίζει ο κ. Κινς, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός του ζήτησε προσωπικά συγνώμη.

Λίγο νωρίτερα, την παραίτησή της είχε ανακοινώσει η κοινοβουλευτική ιδιαίτερη γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Λώρα Τροτ, μέλος της νεότερης γενιάς των Συντηρητικών Βουλευτών που πρωτοεξελέγησαν το 2019.

Οι παραιτήσεις αυτές των χαμηλότερης βαθμίδας μελών της κυβέρνησης ακολουθούν τις ηχηρές παραιτήσεις των δύο κορυφαίων Υπουργών, Υγείας και Οικονομικών, Σάτζιντ Τζάβιντ και Ρίσι Σούνακ το βράδυ της Τρίτης.

Τη νύχτα της Τρίτης υποβλήθηκαν επίσης παραιτήσεις από ακόμα επτά ελάσσονος βαθμίδας μέλη της κυβέρνησης Τζόνσον, συν τον Αντιπρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Μπιν Αφολέμι.

Πηγή:ΚΥΠΕ