Home Featured Νέες υποθέσεις απάτης από πρόσωπα που παριστάνουν τους ιατρούς

Νέες υποθέσεις απάτης από πρόσωπα που παριστάνουν τους ιατρούς

0
Νέες υποθέσεις απάτης από πρόσωπα που παριστάνουν τους ιατρούς

Νέες καταγγελίες υποθέσεων απάτης και απόπειρας κλοπής μεγάλων χρηματικών ποσών, από πρόσωπα που ψευδώς παρουσιάζονται ως ιατροί, δέχθηκε η Αστυνομία, η οποία συστήνει εκ νέου προσοχή στους πολίτες και τους καλεί όπως σε περιπτώσεις απάτης την ενημερώνουν άμεσα, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η Αστυνομία οι νέες υποθέσεις καταγγέλθηκαν την Τρίτη.

Διευκρινίζει ότι σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, γύρω στις 4.20 το απόγευμα της Τρίτης, ύποπτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με γυναίκα ηλικίας 86 ετών και της ανάφερε ότι η νύφη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση. Ο δράστης είπε στην 86χρονη πως χρειάζεται η πληρωμή χρηματικού ποσού ύψους εφτά χιλιάδων ευρώ, για ιατρικά έξοδα και της είπε πως θα περάσει από την κατοικία της κάποιο πρόσωπο για να παραλάβει τα χρήματα. Δέκα λεπτά αργότερα μετέβη στην κατοικία της 86χρονης άγνωστος της άντρας, στον οποίο η 86χρονη παρέδωσε το ποσό των 7,000 ευρώ.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας, που επίσης διερευνά άλλες εφτά υποθέσεις απόπειρας απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών, που καταγγέλθηκαν την ίδια ημέρα από αντίστοιχο αριθμό πολιτών, που επίσης δέχθηκαν παρόμοιας φύσης τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα τους πρόσωπα που παρίσταναν τους ιατρούς και προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να τους ξεγελάσουν και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Η Αστυνομία  καλεί το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.

Πηγή:ΚΥΠΕ