Home Featured Νεοϋορκέζος o oποίος καταδικάστηκε άδικα για φόνο βγαίνει από τη φυλακή έπειτα από 18 χρόνια

Νεοϋορκέζος o oποίος καταδικάστηκε άδικα για φόνο βγαίνει από τη φυλακή έπειτα από 18 χρόνια

0
Νεοϋορκέζος o oποίος καταδικάστηκε άδικα για φόνο βγαίνει από τη φυλακή έπειτα από 18 χρόνια

Ενας Νεοϋορκέζος αποφυλακίστηκε την Πέμπτη από τη φυλακή, έπειτα από 18 χρόνια. Κρατείτο μετά την καταδίκη του για φόνο που δεν διέπραξε, αφού κατηγορήθηκε άδικα, με πρόθεση και με δόλο, από την Αστυνομία, όπως έγινε γνωστό.

Ο δικαστικός γολγοθάς του Σέλντον Τόμας, 35 ετών, μετά βίας μπορεί να γίνει πιστευτός. Ο νεαρός αφροαμερικανός καταδικάστηκε το 2004 για τον φόνο άλλου εφήβου, 14 ετών την εποχή, στο Μπρούκλιν.

Ο πραγματικός δράστης του φόνου παραμένει άγνωστος και ασύλληπτος.

Κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τόμας διαβεβαίωσε πως συγχωρεί τους ερευνητές, τη βασική μάρτυρα κατηγορίας, τους εισαγγελείς και ευχαριστεί τον δικαστή που τον αθώωσε.

«Περίμενα πολύ καιρό», είπε απλά.

Ο Σέλντον Τόμας είναι πλέον ελεύθερος καθώς δικαστής της μεγαλούπολης έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελίας να ακυρωθεί η καταδικαστική απόφαση.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ο εισαγγελέας Έρικ Γκονσάλες έκανε γνωστό πως η διερεύνηση εκ νέου της συγκεκριμένης υπόθεσης έδειξε πως ο νεαρός κατηγορήθηκε άδικα από αστυνομικούς, που χρησιμοποίησαν φωτογραφία άλλου αφροαμερικανού με το ίδιο όνομα για να τον συλλάβουν.

Τον Νοέμβριο του 2021, εξηντάρης Αφροαμερικανός αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος στην πολιτεία Μιζούρι έπειτα από 43 χρόνια στη φυλακή εξαιτίας δικαστικού λάθους.

Πηγή:ΚΥΠΕ