Home Featured Νίκη της Εθνικής Ομάδας Davis Cup επί του Μαυροβουνίου και πρόκριση στα play-off

Νίκη της Εθνικής Ομάδας Davis Cup επί του Μαυροβουνίου και πρόκριση στα play-off

0
Νίκη της Εθνικής Ομάδας Davis Cup επί του Μαυροβουνίου και πρόκριση στα play-off

Με νίκη 2-0 επικράτησε η Εθνική Ομάδα Davis Cup Κύπρου απέναντι στο Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup. Με τη νίκη αυτή, η Εθνική εξασφάλισε την τρίτη θέση και παράλληλα την πρόκριση στα πλει-οφ για άνοδο στην Β΄ κατηγορία.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισηςς, η Εθνική ομάδα Davis Cup αποτελείται από τους Πέτρο Χρυσοχό, Μενέλαο Ευσταθίου, Στυλιανό Χριστοδούλου, Σέργη Κυρατζή και Ελευθέριο Νέο και κάπτεν τον εορτάζοντα τα 47 γενέθλια του, Δημήτρη Ηροδότου. Σημειώνεται, ακόμα, ότι στους αγώνες που φιλοξένησε η Ακαδημία Ηροδότου, συμμετείχαν επτά χώρες, και η Εθνική χρειάστηκε να κάνει αλάνθαστη πορεία ύστερα από την βαριά ήττα με 3-0 στην πρεμιέρα από τη Μολδαβία έτσι ώστε να φτάσει στο στόχο της.

Την αναμέτρηση των αντισφαιριστών μας, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, το Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανδρόνικος Ανδρονίκου, ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου, ο Αντιπρόεδρος της ΟΑΚ Ροδίων Παναγιώτου, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΑΚ Αριστοτέλης Κωμοδρόμος, το Μέλος του Ε.Σ της ΚΟΕ και Μέλος Δ.Σ. ΟΑΚ Δημήτρης Λεοντής, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΑΚ Παντελής Νέος και Γιαννάκης Χρυσοχός, οι εκ των χορηγών της ΟΑΚ Αλέξης Φωτιάδης (ΑΓΡΟΣ),  Ντίνος Λευκαρίτης (Petrolina), ο Ανδρέας Λευκαρίτης και πολλοί φίλοι της Αντισφαίρισης, όπως επίσης και νεαροί αντισφαιριστές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου 17 Ιουνίου:

1η-2η θέση : Εσθονία – Μολδαβία 2-0

3η-4η θέση : Κύπρος – Μαυροβούνιο 2-0

Χρυσοχός Πέτρος (CYP) Vs Matija Samardzic 2-0 (7-5, 6-2)

Ευσταθίου Μέλιος (CYP) Vs Javanovic Petar (MNG) 2-0 (7-5, 6-3)

5-6 θέση (παραμονή) : Βόρειος Μακεδονία – Σαν Μαρίνο 2-1

Πρόκριση Πλέι-οφ : Εσθονία, Μολδαβία, Κύπρος

Υποβιβασμός : Μάλτα, Σαν Μαρίνο

Πηγή:ΚΥΠΕ