X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΔΙΕΘΝΗOι ηγέτες ΕΕ-Καναδά επιβεβαιώνουν τη σημασία της στενής σχέσης σε ένα μεταβαλλόμενο...

Oι ηγέτες ΕΕ-Καναδά επιβεβαιώνουν τη σημασία της στενής σχέσης σε ένα μεταβαλλόμενο παγκόσμιο τοπίο

Oι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, συναντήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες για να επιβεβαιώσουν “τη σημασία της σχέσης ΕΕ-Καναδά σε ένα μεταβαλλόμενο παγκόσμιο τοπίο”, σύμφωνα με την κοινή δήλωση που υιοθέτησαν μετά τη Σύνοδο Κορυφής των δύο πλευρών που ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Οι δύο πλευρές σημειώνουν στην κοινή τους δήλωση ότι “η ΕΕ και ο Καναδάς έγιναν όλο και πιο στενοί εταίροι τα τελευταία χρόνια, δεσμευμένοι από κοινά συμφέροντα, δημοκρατικές αξίες και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ ανθρώπων”.

“Αυτή η στρατηγική συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον προκλήσεων και καθώς εξετάζουμε πώς είναι καλύτερο να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε την πανδημία COVID-19 και να επιδιώξουμε μια βιώσιμη, ανθρωποκεντρική και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη”, αναφέρουν.

“Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την υπογραφή της Συνολικής Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας (CETA) και της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης (ΣΠΑ), στοχεύουμε να δώσουμε μια νέα ώθηση στη συνεργασία μας για να μας κάνει πιο δυνατούς και να μας βοηθήσουμε να φέρουμε ευημερία και ασφάλεια στους λαούς μας”, τονίζουν ΕΕ και Καναδάς.

Δεσμευόνται δε να συνεργαστούν – “προς όφελος των Ευρωπαίων, των Καναδών και της παγκόσμιας κοινότητας” – σχετικά με τον τερματισμό της πανδημίας COVID-19 και την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης παγκόσμιας ανάκαμψης, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση του δυναμικού του εμπορίου, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, και για την προώθηση κοινών δημοκρατικών αξιών και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

“Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πολυμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των πιεστικών παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και για την υλοποίηση της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030, θα καταβάλουμε αποφασιστικές προσπάθειες για τη διατήρηση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες με τα Ηνωμένα Έθνη στον πυρήνα τους και για την ενίσχυση και μεταρρύθμιση του πολυμερούς συστήματος όπου χρειάζεται. Προσβλέπουμε επίσης στην ενίσχυση της στενής διατλαντικής συνεργασίας”, καταλήγουν οι ηγέτες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share