Home ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου αρχηγός αποστολής στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού

Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου αρχηγός αποστολής στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού

0
Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου αρχηγός αποστολής στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού

Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου θα είναι ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 όπως αποφάσισε η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΠΕ την Πέμπτη, ο κ. Θεοφυλάκτου θα είναι ο αρχηγός αποστολής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2024 μετά το Τόκιο 2020, όπου ήταν αρχηγός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και αρχηγός αποστολής για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς (Special Olympics).

«Το να εκπροσωπήσω την χώρα μου στο ανώτατο επίπεδο ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός. Το κατάφερα για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το επανέλαβα στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας το καλοκαίρι του 2022 και τώρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που αποτελεί και την μεγάλη μου αγάπη», ανέφερε σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Θεοφυλάκτου.

Η εκπροσώπηση της Κύπρου είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο, καθώς ο εκάστοτε αρχηγός αποστολής καλείται με πολλή δουλειά και θυσίες να φέρει σε πέρας «μια τεράστια προσπάθεια που εννοείται γίνεται εθελοντικά και αφιλοκερδώς», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται, ο 47χρονος συγγραφέας και επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αγία Νάπα με καταγωγή από την Αγία Τριάδα της Γιαλούσας και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ενώ στην ηλικία των 14 ετών επαναπατρίστηκε στην Κύπρο και τo Φρέναρος της επαρχίας Αμμόχωστου, όντας από μικρός ιδιαίτερα δραστήριος στο κομμάτι της προσφοράς και της εμπλοκής του με τα κοινά.

Προστίθεται πως σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα και εργάστηκε επί σειρά ετών σε διάφορα ΜΜΕ ως δημοσιογράφος (οικονομικός και αστυνομικός συντάκτης), αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και συγγραφική δραστηριότητα, ολοκληρώνοντας το πρώτο του μυθιστόρημα σε ηλικία 23 ετών και έχοντας μέχρι σήμερα γράψει 11 βιβλία.

Συμπληρώνεται πως από το 2017 είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και από το 2020 μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ από το 2018 είναι επίσης μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Το 2021 στην πρώτη του ευρωπαϊκή Υποψηφιότητα εξελέγη μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της World Archery Europe, ενώ διετέλεσε αρχηγός σε δεκάδες αποστολές, με κυριότερες τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας, Ευρωπαϊκούς Αγώνες Τοξοβολίας και τα Grand Prix Στίβου Γαλλίας, Μαρόκου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ